FINDIĞINIZI EMANET VERMEYİN!!!

FINDIĞINIZI EMANET VERMEYİN!!!

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Akçakoca?da fındık hasadı erken başladı.

 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi bir çok üründe olduğu gibi fındığında erken toplanmasına neden oldu. Yetkililerden gelen açıklamalara göre fındık hasadı 1 hafta önce başladı.  

 

Fındık üreticileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan getirdikleri mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplatıyor. 

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi toprak yapısına ve cinsine bağlı olarak Karadeniz?de olduğu gibi Akçakoca?da da bazı alanlarda fındığın erken olgunlaştığını ve hasadın 1 hafta önce başladığını söyledi.

 

Doğu Karadeniz ve diğer bölgelerde fındıkta bu yıl meydana gelen don nedeniyle rekoltenin beklenenin altında olacağını ifade eden Başaran, şöyle konuştu: "Bazı kurum ve kuruluşlar rekolteyi yüksek göstererek fındıkta spekülasyon yapmaya çalışmaktadır. Bizim rekolte tahminimiz Türkiye genelinde 360 bin ton. Akçakoca?da 25 bin ton. Fındık üreticilerimiz bu sene kesinlikle emanete fındık vermesin. İhtiyacı kadar fındığı satsınlar. Bu yıl fındık fiyatının 10 TL üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Zaten bu fiyat olması gereken fiyattır. Üreticilerimiz fındığı ne kadar elinde bekletirse o kadar fındık fiyatı yükselecektir." Dedi. 


BAŞARAN FINDIĞINIZI EMANET VERMEYİN paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.