SİLAJLIK MISIRLAR HASAD EDİLİYOR

 SİLAJLIK MISIRLAR HASAD EDİLİYOR

Düzce?de tarım ve hayvancılığın can damarlarından olan silajlık mısırda birinci ürünlerin hasadı başladı.

 
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu,?Türkiye?de son yıllarda hayvancılığın önemli ölçüde geliştiğini söyleyerek buna paralel olarak Düzce?de de hayvan sayısında son yıllarda bir artış gözlendiğini bildirdi.

?Artan hayvancılığın kaba yem ihtiyacını karşılamanın en ucuz ve kolay yolu ise mısır sİlajı yapmaktır? diyen Kabaoğlu silajlık mısır üretiminin bölge için önemli olduğuna değinerek silajlık mısırın yüksek düzeyde kolay parçalanabilen karbonhidrat içeriği ve uygun sıkışma kolaylığı dolayısıyla, en kolay silolanabilen yem bitkisi özelliğini taşıdığını ve bu yıl Düzce?de yaklaşık 42 bin dekar alanda silajlık mısır üretimi yapılacağını bu üretimden de yaklaşık 200 bin ton mısır silajı elde edileceğini tahmin ettim etti.


 

İl Müdürü Kabaoğlu ayrıca,??Bakanlığımızın 2014 yılı desteklemeleri ile ilgili olarak dekar başına sulu ortamda yapılan silajlık mısır üretimine 75 TL, kuru ortamdakine ise 35 TL karşılıksız destek verdiğini, çiftçilerimizin yem bitkileri desteğinden yararlanabilmeleri için, yem bitkisini hasat etmeden önce İl/İlçe
Müdürlüklerimize mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir?? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.