EN ÇOK ŞİKAYET HANGİ KURUMDAN?

EN ÇOK ŞİKAYET HANGİ KURUMDAN?

Düzce?de tüketici şikayetleri 2014 yılında patlama yaptı. 2013 yılında Bin 100 olan şikayet dosyası 2014 yılında 9 bine çıktı. Şikayetlerin çoğunlunu ise bankalar oluşturuyor.

Düzce?de tüketici şikayetleri geçen yıla oranla 9 kat arttı. 2013 yılında Bin 100 olan şikayet dosyası 20 Ağustos itibariyle 9 bin 827?e çıktı. Düzce Ticaret İl Müdürü Ayhan Çelik, geçen yıla göre bu yıl müdürlüğe yapılan şikayet başvurunda artış olduğunu belirtti.

 

 

 

Çelik, ?Müdürlüğümüzün iş yoğunluğu çok fazla.2014 yılında özellikle tüketici şikayetleri çok arttı.20 Ağustos itibariyle, tüketici şikayetlerinin sayısı 9 bin 827 civarında.? Dedi.

20 Ağustos itibariyle Ticaret il Müdürlüğüne 9 bin 827 adet şikayet dosyasının ulaştığını söyleyen Çelik, personel azlığı nedeni ile müdürlüğün özveri ile çalıştığını, çözümlenen müracaat sayısının 3 bin 775 adet olduğunu ifade etti.

Çelik, ?Bilindiği üzere bizim bakanlığımız yeni bir bakanlık.Bakanlığımızın yoğunluğunu tüketici şikayetleri oluşturuyor.Özellikle 2014 yılında şikayetler bir hayli arttı.2013 yılında Bin 100 civarında olan şikayetlerimiz 2014 yılında 20 Ağustos itibariyle 9 bin 827 adet.Bunların 9 bin 400 adedi banka şikayetleri, diğerleri telefon,abonelik,ayıplı hizmet, ayıplı mallarla ilgili.20 Ağustos itibariyle çözümlenen müracaat sayısı 3 bin 775 adet.Bunların 3 bin 400 adedi tüketicilerin lehine,geriye kalan 375 adedi ise aleyhine sonuçlandırılmıştır.Yüzde 70 başarı sağladık. Ancak personel azlığı ve işlerin yoğunluğundan bu kadarını yapabildik.özveri ile çalışıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Vatandaşı mağdur etmek söz konusu değil. Vatandaşın mağduriyetini çözmeye çalışıyoruz.? Şeklinde konuştu.

Ticaret İl Müdürü Ayhan Çelik, müdürlüğün sadece tüketici şikayetleri ile ilgili görevi olmadığını söylerken, diğer faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Çelik, ?İl müdürlüğümüzün görev alanı sadece tüketici şikayetleri ile sınırlı değil.Bakanlığımızın asli görevlerinden olan il ticaret genel müdürlüğü, kooperatifçilik genel müdürlüğü,esnaf sanatkarlar genel müdürlüğü gibi birimlerin de işlerini yapıyoruz.Bu alanda 2014 yılında 33 adet anonim şirketin genel kurulu yapıldı.52 kooperatifin genel kurulu gerçekleştirdi. Esnaf sanatkarlar bünyesindeki 27 adet odanın bir adet de birlik olmak üzere genel kurulu gerçekleştirildi.45 müracaatçı değerlendirilerek şifreleri verildi.?dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.