DEPREM ANITLARIMIZLA BERABER..

DEPREM ANITLARIMIZLA BERABER..

Düzce 1999 yılında yaşadığı depremlerin izini hala silemedi. Bizimle aynı kaderi paylaşan çevre iller yıllar önce kendini toparlarken, her gün hızla gelişiyor,güzelleşiyor denilen Düzce?de hasarlı binalar deprem anıtları gibi hala gözümüzün önünde.

1999 depremlerinde hasar gören birkaç bina ile Düzce?nin başı dertte. Depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, bu hasarlı binalar şehir merkezinde deprem anıtı gibi yükselmekte. Özellikle bulvar caddesi üzerinde bulunan eski yurt binası, harap hali ile korku ve tedirginlik saçıyor. Düzce basını yıllardır gündeme getirmekten bıktı, ancak ne yıkılması ne yapılması konusunda hiçbir çözüm üretilmedi. Yıllar geçmesine rağmen bir türlü yıkılamayan binadan kopan sıva ve tuğlalar vatandaşlar için tehlike arz ederken,geçtiğimiz yıl binanın önüne ne kadar etkili olacağı tartışılabilir bariyer konularak geçici önlem alındı.

Geçtiğimiz yıl yıkılması gereken binalar listesinde yer alan ancak daha sonra bilinmeyen bir nedenle listeden çıkarılan binanın, neden hala yıkılamadığı, kurumların önüne çıkıyor denilen engellerin neden hala aşılamadığı merak ediliyor.


DEPREM ANITLARI paylaşan: duzcetv

 

Tam da şehrin orta yerinde depremi hatırlatan görüntüsü ile çevreye korku salan bu bina, Düzce gelişiyor,güzelleşiyor söylemlerinin inandırıcılığını kaybetmesine neden oluyor.Gelişen, güzelleşen Düzce?de 15 yıldır bu binanın yıkılamaması, insan hayatına ne kadar değer verildiğinin göstergesi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.