MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Geçtiğimiz haftalarda Beyköy Belediyesi tarafından kapısına mühür vurulan Fatih Koleji idari mahkemenin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ile yeniden eğitim faaliyetlerine başladı.

Beyköy?de bulunan ve cemaate yakınlığı ile bilinen Fatih Koleji kapısına geçtiğimiz günlerde  Beyköy Belediyesi tarafından mühür vurulmuştu.

Belediye başkanı Osman Kılıç,okulun kapısına vurulan mühür ile ilgili olarak yaptığı  açıklamada, belediye ekiplerinin 2 ay önce binada ruhsatsız yapılaşmaları tespit ettiğini, koleje bu ruhsatların temin edilmesi için süre verdiklerini belirtmiş, süreye uyulmadığı için kapısına kilit vurulduğunu ifade etmişti.

Bugün Avukat Teoman Yaman ve Fatih koleji okul müdürlerinin yaptıkları açıklamada ise , Fatih koleji olarak Sakarya idari Mahkemesinden yürütmenin durdurulmasını istediklerini ve çıkan  mahkeme kararına göre yürütmenin  dün durdurularak bugün okulun yeniden eğitime açıldığı belirtiler.

Av. Teoman Yaman, kendi kusurlarından fayda sağlanmaya çalışıldığını belirterek,?projede hiçbir aykırılık yok. Farklı bir amaçla yapıldığı belli? dedi.


FATİH KOLEJİ BASIN AÇIKLAMSI paylaşan: duzcetv

 

Yaman,? Beyköy belediyesi tarafından ruhsata aykırı gerekçesi ile kapımıza mühür vurulmuştu. Fatih koleji idari mahkemeden yürütmeliğin durdurulmasını istedik. Mahkemeden çıka karara göre dün yürütme durduruldu. Burada projeye aykırı olunduğu için değil belediyenin yok saydığı proje olduğu için ve belediyede yapılan yanlış hesaplama yüzünden böyle bir şeyle karşı karşıya kaldık. Birileri kendi kusurundan fayda sağlamak istedi.  Eğer projelerde bir eksiklik olsaydı bu 2012 yılında milli eğitime gönderdiğimiz projelerde çıkardı. Bu davranışların başka amaçlı yapıldığı ortada. Bizler düzce ilinde eğitim çıtasını her geçen gün arttırıyoruz. Arttırmaya da devam edeceğiz. Mahkemenin durdurma kararı ile eğitim faaliyetlerimiz yeniden başlamıştır? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.