KORKMAZ BARAJ BÖLGESİNİ İNCELEDİ

KORKMAZ BARAJ BÖLGESİNİ İNCELEDİ

Akçakoca?da meydana gelen selden en çok etkilenen Sarıyayla Baraj inşaatı sahasında inceleme yapan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, yetkililerden bilgi aldı.

Pazartesi günün Akçakoca açıklarında meydana gelen hortum ve akabinde gece yarası başlayan yağmurun sele dönüştüğü Akçakoca?da selin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Sarıyayla baraj alanında selin oluşturduğu yaraların en kısa zamanda sarılması için hızlı hareket edeceklerini söyledi.

Akçakoca?da yaşanan sel felaketi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Korkmaz, selin getirdiği zararları anlattı.

Korkmaz, ?Bu aşırı yağmurların getirdiği taşkınlardan dolayı olan zararları yerinde görmek için dolaştık. Elhamdülillah bu kadar yağışa rağmen çok büyük bir sıkıntı ve can kaybı, büyük bir mal kaybı söz konusu değil. Tabi ki insanlarımızı zararları var. Çok yerde menfezler tıkanmış. Sular yollara taşmış. Etrafta bulunan fındıklarda zayiat  olmuş. Bazı vatandaşlarımız evlerini su basmış ? dedi.


KORKMAZ VE BİLGİNDEN SEL AÇIKLAMASI paylaşan: duzcetv

 

Milletvekili Korkmaz, geçmişte yapılan yanlış bir uygulamanın sonucu olduğunu belirtirken, hiçbir işçinin zarar görmemesinin teselli olduğunu ifade etti.

Korkmaz, ?hemen baraj şantiyesinde biraz daha yukarısında geçmişte yapılan yanlış bir uygulamanın sonucu olarak derenin önünde set oluşturulmuş. Kayalar konulmuş onun üstüne de yol yapılmış. Bu böyle bir sel baskınında baraj vazifesi görmüş. Oda orada ciddi bir hasara mahal vermiş. Yapımcı firmanın büroları var, yatakhaneleri var. Tedbirlerini almışlar. Yolda bir hasar oluşmuş buda zaman kaybı. En büyük tesellimiz hiçbir işçinin burnu kanamamış olması ? dedi.

Gazetecilerin, dere yataklarına ev ve işyeri yapılmasıyla ilgili sorusuna cevap veren Milletvekili Korkmaz, dere yataklarında yapılanma olamayacağını vurguladı

Korkmaz,? Bana öyle geliyor ki uzun bir süre daha bunları konuşacağız. Çünkü insan faktörü önemli. Dere yatağına yapılanma olmasın deseniz de adam 20 senedir burada oturuyorum bir şey olmaz diyen var. Ondan sonra sel dümdüz ediyor ve devlet nerede diyor. Dere yataklarını tıkayacak, dere yataklarında akışı engelleyecek, dere yataklarında enerji biriktirecek her şeyi kaldırmalıyız. Dere suları taşır. Bunlar milyonlarca yılda oluşan dere yatakları bunların çalışma sistemi var. Bunlara fazla müdahale etmemeliyiz. ? şeklinde konuştu.

Yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, Kurukavak, Sarıyayla, Kurugöl, Koçar Yeşilköy ve Balatlı kesiminde özellikle yollarda ve su hatlarında büyük hasarlar, heyelanlar  oluştuğunu söyledi. Kaymakamlığın ve belediye ekiplerinin sel felaketinin yaşandığı bölgelerde olaya müdahale ettiklerini söyleyen Bilgin, hasar tespiti çalışmalarının da başlatıldığını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.