Halilhodzic: ?40 gün sonra ilk defa güldüm?

Halilhodzic: ?40 gün sonra ilk defa güldüm?

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 40 gün sonra ilk defa gülebileceğini söyledi.

 

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımını yeni transferleri Medjani ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 mağlup eden Trabzonspor gruplara katılma yolunda avantaj elde etti.


Halilhodzic: ?40 gün sonra ilk defa güldüm? paylaşan: duzcetv

 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 40 gün sonra ilk defa gülebileceğini belirterek, "Trabzonspor çok güzel bir maç kazandı. O yüzden galibiyet için büyük bir başarı diyebilirim. Gerçek anlamda sezonumuzun ilk maçı. Bu seviyeden daha üst seviyeye ulaşabilmemiz için 5-6 hatta 7 maçın geçmesi gerekiyor. Takımımız bu gece savaşçı ruhunu ve bütün enerjisini sahaya yansıttı. Oyun kurma anlamında bir kaç güzel hamlemiz oldu. Hücum anlamında gol atmak için bir çok fırsatımız oldu. Takım net bir şekilde ilerleme kaydediyor. Bir çok oyuncunun maç sonunu zor getirdiğini görmüşsünüzdür. Zorlandılar. Maçtan sonra soyunma odasında onları bu savaşçı ruhlarından dolayı kutladım. Bu maç umarım bir galibiyet serisinin başlangıcı olur. Ama tur henüz bitmiş değil, rakip kendi evlerinde bize baya bir sıkıntı oluşturacak ve orada tura atlamak için ellerinden gelen provokatörlüğü yapacaklar. Bizim evimizde hakemin böyle bir maç yönettiğini düşünürsek orada daha farklı bir yönetim bekleyebilirim. Yusuf'a net bir şekilde penaltı yapıldığını söyleyebilirim. Fatih Atik golü atmış olsaydı Rusya'ya rahat bir şekilde gidebilirdik" dedi.

Halilhodzic, Rostov maçına kadar güvensizlikle geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Bu maça kadar tamamen kendimize güvensiz bir şekilde geldik. Fark ettiyseniz ilk 15 dakika fena değildik. Zaman geçtikçe takımın kendine güveni geldi. İdmanlarda oluşturduğumuz seri hamleler sahaya yansıttık. İlk golün ardından bize güven geldi. Soyunma odasında oyuncularımdan ikinci yarıda daha fazla saldırmalarını ve bir gol daha atmalarını istedim. Bunları yaparken gol yemelerini yasakladım. Oyuncuların performansları tam olarak yeterli değil. Hücum pozisyonları daha net bir şekilde bitirebilmek için bazen çok aceleci davrandılar. Derin ara topları veya derin ara koşularını ilk anlarda yapamadılar. Defansif anlamda bir çok oyuncumun iyi maç çıkardığını söyleyebilirim. Onur kendini gösterdi ve çok iyi toplar çıkardı. Kendi evimizde gol yemememiz de çok önemli"

Bir basın mensubunun 2-0'lık skoru yeterli görmüyor musunuz? sorusuna ise Boşnak çalıştırıcı, "Bu takım şu an tam bir oluşum içinde güven eksikliği yaşıyor. Bu tarz maçlarda tecrübe eksikliği var. Rus takımının daha uyanık ve faulleri nasıl alabilecekleri konusunda tecrübeli davrandılar. Rusya'da en çok penaltı alabilen bir takım. O yüzden orada panik ve hakem kararlarından dolayı bir çok şey olabilir. O yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum" dedi.

Halilhodzic, bir gazetecinin maçta 5 yıldızı kime verirdiniz? sorusunu ise şöyle cevapladı:
"Ben 5 yıldızı kendi takımıma verirdim. Çünkü sahada fedakarca davrandıkları için ve savaşçı ruhlarından dolayı verirdim."

ROSTOV CEPHESİ

Rostov Teknik Direktörü Bozovic, güçlü ve tecrübeli bir takıma yenildiklerini belirterek, "İlk yarı için bir şey söylemeyeceğim ama gol bizim hatamızdan dolayı geldi. Toparlamaya çalıştık ama olmadı. Maçın çok zor olacağını biliyorduk. Güçlü ve tecrübeli bir takıma yenildik. Rostov'da elimizden geleni yapıp skoru lehimize çevirmeye çalışacağız. 2-0'lık sonuç telafi edilmeyecek bir sonuç değil" ifadesini kullandı.

Takımda bazı değişiklikler yapacaklarını ifade eden Bozovic, "Bizim burada 30 bin kişiye oynayacağımız söylendi. Bunun etkisi üzerimizde vardı. Ama böyle olmadı. Ona göre hazırlık yapmıştık" dedi.

Öte yandan maç içerisinde ayağına darbe alan Mustafa Yumlu'nun maçın ardından tedbir amaçlı hastaneye getirildiği öğrenildi. Durumu hakkında ise daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.