BU YIL 8. DÜZENLENDİ

BU YIL 8. DÜZENLENDİ

Düzce Belediyesi tarafından her yıl  düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yağlı pehlivan güreşlerinin 8?incisi gerçekleştiriliyor.

Düzce belediyesi tarafından 8?incisi düzenlenen yağlı güreşler Kalıcı konutlarda yapıldı. Güreşleri izlemeye Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Milletvekilleri Osman Çakır, Fevai Aslan,  İlçe başkanları ve çok sayıda güreş sever katıldı.

 

Kalıcı konutlarda sabah erken saatlerde başlayan güreşlere pehlivanlar büyük ilgi gösterirken müsabakalar kıran kırana geçti. Zaman zaman güreş sırasında pehlivanlar da ufak tefek yaralanmalarda meydana geldi.

 

Vatandaşlarında yoğun ilgisine neden olan yağlı güreşleri organize eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, müsabakalar devam ederken yaptığı konuşmasında, Düzce'nin yağlı güreşlere olan ilgisinin tarihten geldiğini ve büyük güreşçiler yetiştirdiğini belirterek, bundan sonraki dönemlerde de bu organizasyonların devam edeceğini söyledi.

 

Keleş,? yağlı güreş bizim için önemli. Düzce belediyesi olarak da biz ata sporumuza sahip çıkıyoruz. İnşallah bizden sonraki belediye başkanları da bu geleneğe sahip çıkarlar. Gün geçtikçe yağlı güreşlerde profesyonelleşiyor. Özellikle düzce belediyesi olarak yağlı güreşin her zaman arkasında olacağız. Düzce belediyesi spor alanında çok ciddi çalışmaları ortaya çıkartmaya devam edecek? dedi.


BU YIL 8. DÜZENLENDİ paylaşan: duzcetv

Yağlı güreş izlemeye gelen AK Parti Milletvekili Fevai Aslan,yağlı güreşlerin geleneksel hale geldiğini belirterek,? güzel bir ata sporumuz inşallah devamı gelir geleceğine de inanıyorum? dedi.

 

Aslan,? yağlı güreşler bizim atalarımızdan bize kadar gelen bir ata sporu. Kesinlikle bu spor devam ettirilmeli ve ettirilebilmesi içinde imkan sağlanmalı. İnşallah devamlarını burada hep beraber seyredeceğiz.? Dedi.

Osman Çakır, yağlı güreşin ata sporu olduğunu ve öneminin hiçbir zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

Çakır,? biz nesillerdir güreşte hep adımızı duyurmuşuz. Belediye başkanımız bu işte çok hevesli. İnşallah bu iş ilerleyen zamanlarda daha da güzel yapılacak. Bu sporun okullarda gençler arasında da yaygınlaştırılması gerekiyor bununla da ilgili çalışmalar yapacağız? dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.