DEĞERLENDİRME TORPİL KOKUYOR!!!!

DEĞERLENDİRME TORPİL KOKUYOR!!!!

Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, milli eğitimin yeni bir kaosa sürüklendiğini ifade ederek, ?Torpil ve ciddiyetsizlik kokuyor? dediği bu değerlendirmelerin iptal edilmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi Spor Sokak çıkışında yaptığı basın açıklamasında, müdür değerlendirmelerini eleştirdi. Okul müdürlerini de yer aldığı grup, pankartlarla okul idarecilerine yapılan haksızlıkları protesto etti.

Şube Başkanı Osman  Çakmak, okul müdürlerinin değerlendirme sürecinin sona erdiğini söyleyerek, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, öğretmen,okul aile birliği tarafından yapılan değerlendirmenin yanlış olacağını söylediklerini belirmişti.


TURK EĞİTİM SEN paylaşan: duzcetv

 

SİYASETİN VE YANDAŞ BÜROKRASİNİN KUMANDASINDALAR

Çakmak, ?Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; il ve ilçe mili eğitim müdürleri,  şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği ve öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin % 40 oranında sadece göstermelik bir etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının haksız bir şekilde o makamlara geldiğini bildiğimiz, siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.? Dedi.

Dört yıllık görev sürelerini dolduran okul ve kurum yöneticilerinin 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulduğunu, yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmelerinin uzatıldığını, bu puanın altında kalanların ise yöneticilik görevlerinin sona erdiğini belirten çakmak,  bu değerlendirmeler yapılırken ilimizde, tam anlamıyla bir kıyım ve zulüm yaşanmış olduğunu iddia etti.

MİLLİ EĞİTİM KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR

Çakmak, ?yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, okulunu örnek konuma getirmiş pek çok yöneticiye sırf malum sendika üyesi olmadıkları için 75?in altında puan verilerek görevleri sonlandırılmıştır. Bizzat yakından tanıdığımız ve son derece başarılı çalışmaları olan, birçok okul müdürüne komik puanlar verilmiş, başarı ve sadakatle işine sarılmış bir çok adam gibi adamla, adeta dalga geçilmiş, tüm emek ve alın terleri bir kalemde silinmiştir. Oturdukları makamların ciddiyetini ve sorumluluğunu taşıyamayan, haktan hukuktan nasiplenememiş kişiler Türk Milli Eğitimi?ni yeni bir kaosa sürüklemişlerdir. Ciddiyetten uzak, adam kayırmayı, kadrolaşmayı, yandaşlığı esas alan bu değerlendirmeler çok açık söylüyoruz ki; Geçersizdir. Ne İdüğü Belirsiz, Hileli, Buram Buram Torpil Ve Ciddiyetsizlik Kokan Bu Değerlendirmelerin İptal Edilmesi Bir Zorunluluktur. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu usulsüzlüklere, bu gayri ciddi değerlendirmelere dur demesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; Milli Eğitim Bakanlığı kimsenin babasının çiftliği değildir.?şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

?bu yaklaşım Düzce?nin çocuklarına yani geleceğimize yapılan en büyük ihanetlerden birisidir.? Diyen Çakmak,Türk Eğitim-Sen?in bu işin peşini bırakmayacağını savundu.

Çakmak, ?Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlerini, şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde de hesap verecektir?dedi

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.