İŞÇİLER ANAYASAL HAKLARINI KULLANAMIYOR

İŞÇİLER ANAYASAL HAKLARINI KULLANAMIYOR

1.OSB de   MT reklam fabrikasında çalışan işçiler mayıs ayından bu yana sendika hakkı için mücadele ediyor.Dün kendilerini fabrikanın kapısına zincirleyen işçileri ziyaret eden İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez,

MT fabrikasında sendikalaştıkları için işten atılan işçiler 105 gündür fabrika önünde kurdukları direniş çadırda nöbet tutarak  işe geri alınmaları için eylem yapıyorlar.

İddiaya göre, MT idarecileri, Birleşik Metal iş sendikasının yetki için müracaatından sonra yetkiye itiraz etmiş ve 110 işçiyi işten atmıştı.

İşyerinde sendikalı olanlara istifa etmeleri için sürekli baskı yapıldığı,İşten atılan işçilerin başka fabrikalarda çalışmak için yaptığı başvurularına da engel olunduğu iddia ediliyor.


FETHİ SÖNMEZ paylaşan: duzcetv

 

Dün İşçiler fabrika ana girişine kendilerini zincirleyerek durumu protesto ederken, İşçileri ziyaret eden İşçi Partisi İl başkanı Fethi Sönmez, Ak Parti?yi göreve çağırdı.

??Hükümet  Anayasa değişikliği için referandum yaparken işçiler iki sendikaya üye olabilecek diye propaganda yapmışlardı.Şimdi işçiler bir sendikaya üye olabilmek için  güneşin altında kendilerini kapıya zincirlemişler. Şimdi AKP il başkanı ve yöneticileri gidip işçileri bir dinlesinler.Sizlere bir değil iki sendika hakkı verdik desinler de görelim. İşçiler Anayasal haklarını kullanamıyor.Soma?da olduğu gibi yüzlercesi öldüğünde iktidar ve uzantıları sahte timsah gözyaşları dökerler.Teşvik diye diye köle pazarına döndük.Yasalara uymayan,işçilerin haklarını gasp eden korsan  işverenlerin Düzce de yeri yok.Bu işçi kardeşlerimiz yasal haklarını almak için daha ne yapsınlar.Kendilerini yakmaları mı gerekiyor.?? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.