MUHTARLAR YENİ KARARDAN MEMNUN MU?

MUHTARLAR YENİ KARARDAN MEMNUN MU?

İçişleri Bakanlığının yeni düzenlemesini Düzce?deki mahalle muhtarlarına sorduk. Artık ikametgah belgesini nüfus müdürlüklerinin verecek olması muhtarları iş yükünün azalacağı yönünde memnun etti.

İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı, nüfus cüzdanlarından pasaporta, soyadı hatalarının düzeltilmesinden ikametgah alımına kadar vatandaşı yakından ilgilendiren kolaylıklar öngörüyor.Yeni düzenleme ile vatandaş artık muhtarlıklara değil nüfus müdürlüğüne gidecek. Bakanlığın yeni düzenlemesi hakkında mikrofon uzattığımız mahalle muhtarları uygulamadan memnun olduklarını söylediler.


MUHTARLAR YENİ KARARDAN MEMNUN MU? paylaşan: duzcetv Çay mahallesi Muhtarı Hüseyin Mali, uygulamanın muhtarların yükünü hafifleteceğini vurgularken, muhtarların en büyük gelir kalemini oluşturan nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi gibi belgeleri verirken zaten vatandaştan ücret talep etmediklerinin altını çizdi.

 

Mali, ?Şimdiye kadar da muhtarlar ikametgah vermiyordu. Yeni düzenleme ile vatandaşın e devlet üzerinden alması daha kolay olacak. Bizim de yükümüz hafifleyecek.Vatandaş zannediyor ki muhtar evrak vererek para kazanıyor. Ticaret yapıyor zannediyorlar.Muhtar sorunlarla uğraşması gerekirken bu yükler de zamanla muhtarın üzerine yıkılmış.Şimdi nüfus artmış,sayılar çoğalmış.Yeni gelen bir sürü insan var.Bunların kayıtlarını zaten nüfus müdürlüğü yaptığı için bir zorluğumuz da orada bizim.Nüfus müdürlüğü kayıtları yapıyor.Vatandaş kaydını ya bize getiriyor ya da getirmiyor.Bu konularda zorluk çekiyoruz.Bu sistemin devreye girmesi çok daha iyi olacak.Nüfus cüzdanının değiştirilmesi ile ilgi konu var.Bunun da nüfus müdürlüğünden alınması gerekiyor.Zaten bizim ücret aldığımız yok. Çoğunu ücretsiz veriyoruz.?dedi.

Nusrettin Mahallesi Muhtarı M.Emin Saylık da aynı noktaya parmak basarken, nümüzdeki yıllarda muhtarların görevinin de yavaş yavaş sona ereceğini belirtti.

Saylık, ?Vatandaş bize geliyordu,bize ikametgah ver.Nakil belgeni getir verelim diyorduk.Bu kaldırıldı güzel bir uygulama geldi. Bizlerin yükü hafiflemiş oldu,vatandaşlar da rahat etti.Güzel bir kanun oldu. Biz karşı değiliz.Yavaş yavaş muhtarların görevi bitecek gibi görünüyor. Başkanlık sistemine doğru gidiyoruz.? Dedi.

 

Saylık muhtarlık olarak vatandaşlara yaptıkları diğer hizmetleri anlatırken, Nusrettin Mahallesinde belediyenin yaptığı park ve muhtarlık binası yanında çocukların vakit geçirebileceği bir basketbol sahası ihtiyacı olduğunu vurguladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.