MÜDÜRLERE VE ÖĞRETMENLERE SAHİP ÇIKALIM

MÜDÜRLERE VE ÖĞRETMENLERE SAHİP ÇIKALIM

Milli Eğitim kanunundaki değişiklikle okul müdürlerinin görevden alınmasına okul aile birliklerinin ardından bir tepki de Eğitim-İş Sendikasından geldi.Eğitim İş İl Temsilcisi Hüseyin Arslan, okulların açılmasına az bir süre kala görevden almaların kaosa yol açacağını iddia etti.

4 yıllık okul müdürlerinin görevden alınmasının yankıları devam ediyor. Veliler ve okul aile birlikleri gibi bazı eğitim sendikaları da bu uygulamaya tepkili.

Eğitim İş Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan bugün yaptığı açıklama ile, AK parti zihniyetinden olmayan idarecilerin görevden alındığını iddia etti.

Arslan, ? Görevden alınan okul müdürleri yerine yandaş sendika üyesi öğretmenlerin görevlendirileceği açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı, AKP zihniyetinden olmayan,Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan müdürlerin kıyımını gerçekleştirmiş,hukuksuz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir.? Dedi.


EĞİTİM İŞ'TEN TEPKİ paylaşan: duzcetv

 

On binlerce yöneticinin görevden alınmasının okulların açılması ile birlikte kaos yaşanmasına neden olacağını vurgulayan Arslan, eğitim kalitesinin daha da düşeceğini iddia etti.

Arslan, ?Bu durum eğitim kurumlarına yandaş yönetici görevlendirme hevesinin güncel örneğidir.Yıllarca okullarını başarı ile yönetmiş yöneticilerin,öğretmenlerinden,öğrenci temsilcilerinden,velilerinden yüksek puan almalarına rağmen milli  eğitim yöneticilerinin düşük puan vermeleri iktidarın kendisine biat etmiş yönetici aradığını göstergesidir.?şeklinde konuştu.

Arslan milli eğitim müdürlüğüne puanlama yaparken ? hangi kriterlere göre puan verdiniz? diye sorarken,temel insan hakkı olan eğitimi yoksul vatandaşların ulaşamayacağı lükse dönüştürülmeye çalışıldığını vurguladı.

Arslan, ? Objektiflikten ve hakkaniyetten uzak,siyasallaşmayı adım adım gerçekleştiren bu değerlendirmelere asla seyirci kalmayacağız.Halkımızdan ve velilerimizden okul yöneticilerine sahip çıkmasını istiyoruz.Çünkü bu uygulamadan öğrencilerimiz ve velilerimiz de zarar görecektir.?dedi.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.