BAKANLIĞIN VERİLERİ İLE TUTACAK

BAKANLIĞIN VERİLERİ İLE TUTACAK

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur, Düzce?nin yarasına parmak bastı. Samsun?da 16 il sağlık müdürü ile toplantı yapan Cesur, illerin ambulans sayısına hakim olmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Karadeniz Bölgesi'ndeki 16 il sağlık müdürü, müdür yardımcıları ve il ambulans komuta kontrol merkezi başhekimlerinin katılımı ile "Karadeniz Bölgesi Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri 2014 Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.Toplantıya Düzce?den de katılım oldu.

Toplantıda Düzce?de geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ambulans sayısı konuşuldu. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Oğuz Cesur,

"Çok acı bir tablo ama şu anda Türkiye'de 'kaç tane ambulansımız var' dediğimizde çok farklı rakamlar ortaya çıkıyor? diyerek, bundan sonra her il yönetiminin kendi verilerine hakim olmasını istedi.


HER İL KENDİ VERİLERİNE HAKİM OLACAK paylaşan: duzcetv

 

Toplantıda yaptığı konuşmada, en büyük sorunlarının 'veri tutarsızlığı' olduğunun altını çizen Cesur, "Bugüne kadar çözülemeyen en büyük sorun, verilerin tutarsızlığıdır ya da güncel ve doğru verilerin olmamasıdır. Çok acı bir tablo ama şu anda Türkiye'de 'kaç tane ambulansımız var' dediğimizde çok farklı rakamlar ortaya çıkıyor. Bundan sonra her il yönetimi kendi verilerine hakim olacak. Telefon açtığımız zaman sizin rakamlarınız ile bizim rakamlarımız bir türlü tutmuyor. Asayiş formlarında gönderdiğiniz rakamlarla, telefonda bize söylediğiniz rakamlar çok farklı. Bundan sonra herkes aynı dili konuşuyor olacak ve herkes o rakamları ezbere biliyor olacak" diye konuştu.

 

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinin sunumunu değerlendirmek, verimliliği arttırmak, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti ve çözümlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, Bakanlıkla merkez ve taşra teşkilatlarının arasındaki bağları kuvvetlendirmek için bir araya gelindiği, acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak, bir ekip anlayışı içinde yürütülmesi ve kısa zamanda ulaşılabilir olması hedeflendiği bildirildi.

Konuşmaların ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki 16 il sağlık müdürü sunumlarını gerçekleştirdi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.