SİYASİ NÜFUZ MU KULLANILIYOR?

SİYASİ NÜFUZ MU KULLANILIYOR?

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan ilk ve ortaokul öğrencilerine sıcak yemek ihalesinden pis kokular geliyor. Özellikle Çilimli,Yığılca ve Gölyaka?da yapılacak ihalelerde bazı siyasilerin kendilerine yakın isimlerin ihaleleri alması için baskı yaptığı iddia edildi.

Yeni öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, taşımalı öğretimde öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılayacak yemek ihaleleri de gündeme gelmeye başladı..

Milli Eğitim Müdürlükleri önümüzdeki günlerde bu işleri ihaleye çıkaracak. Ancak daha ihaleler başlamadan iddialar da aldı başını yürüdü. İlk ve orta okullar  için gerçekleştirilen öğle yemeği ihalelerine siyaset karıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İlk iddia Çilimli ile ilgili.Çilimli?de yapılacak olan yemek ihalesinin beldi belli iken, iddiaya göre siyaset çevresinden bir ismin bu ihaleyi daha düşük bedelle almak istediği hatta siyasi nüfuzu yüksek bir ismi araya sokarak baskı yaptırdığı öğrenildi. Rantın yüksek olduğu bu tür ihalelere siyasetin karışmasının diğer firmaları ürküttüğü ihaleden çekilmelerine neden olduğu iddia edildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında özellikle doğrudan temin ya da davetiye yoluyla gerçekleştirilebilecek fiyat aralığında bulunan hizmet alımlarının gerçekleşmesi için yapılan ihalelerde ortaya çıkan bu tür iddiaların insanları derin şüphelere itmemesi için idarecilerin gerekli önlemi alması isteniyor.


YEMEK İHALELERİ paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.