OKULLARIN AÇILMASINA İKİ HAFTA KALDI

OKULLARIN AÇILMASINA İKİ HAFTA KALDI

Düzce genelindeki performans değerlendirmesi sonucunda, 1111 okul müdüründen 75 puan barajına takılan 65 müdürün koltuğu vekillere kaldı. Okulların açılışına iki hafta kala bir çok okul eğitim öğretime müdürsüz başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı?nın performans değerlendirmesine yönelik hazırladığı takvim gereği müdürler aşama aşama belirlenecek. İlk aşamada puanı yeterli olan okul müdürlerinden 4 yılını doldurmayanlar isterlerse kendi okullarında göreve devam edecekler.

Bu arada 75 puanı aşan okul müdürlerinden 4 yıl barajına takılanlar ise puan durumuna göre başka okullarda görev alacaklar. Yine aynı şekilde branş öğretmeni olanlarda buna göre branşlarının yer aldığı okullarda görev alabilecekleri için ister istemez okulları değişecek.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasına iki hafta kala ortaya çıkan duruma veliler ve bazı sendikalar  büyük tepki göstermişti.


OKULLARIN AÇILMASINA İKİ HAFTA VAR paylaşan: duzcetv

 

Milli Eğitim Bakanlığı?nın okul müdürlerinin asıl görevlerinin öğretmenlik olduğunu, müdürlük görevinin ek görev olarak verildiğini belirterek, 4 yıl aynı okulda öğretmenlik yapan okul müdürlerinin görevlerinden alınmasıyla ilgili olarak hazırladığı yönetmelik uygulamaya konulunca, Düzce?de de veliler ve öğrenciler arasında şok yaşandı. 65 okul müdürünün görevlerinden alınmasıyla ilgili olarak Türk Eğitim Sen ve Eğitim-İş Sendikalarından  yapılan açıklamada, Milli Eğitim Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin, iktidarı destekleyen sendikaya üye öğretmenleri yüksek puan vererek diğer okul müdürlerinin görevlerinden uzaklaştırılmasının sağlandığını söylediler.

Okul müdürünün olmadığı yerde eğitim ve öğretimin de iyi verilemeyeceğine dikkat çeken veliler de, ?Madem bu uygulama yapılacaktı, okullar kapanır kapanmaz yapılsaydı olmaz mıydı? Şimdi bir çok okul müdür olmadığı için gerekli bakımı olmaksızın eğitime başlayacak.Olan çocuklara olacak? şeklinde tepki gösterdiler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.