ÇOCUKLAR GÖZ ALTINA ALINDI?

ÇOCUKLAR GÖZ ALTINA ALINDI?

Düzce Emniyet Müdürlüğüne bağlı yunus ekipleri  Çay Mahallesinde yaşları küçük 2 kişinin üzerinde 5 gr. bonzai diye tabir edilen uyuşturucu madde yakaladı.

 

Son dönemde kullanımı artan ve kullananları ölüme kadar götüren bonzai maddesi hızla yaylıyor. Özellikle yaşları küçük çocukların kullanmaya başladığı bonzainin etkileri sosyal medya ve haber sitelerine atılan videolarla gözler önüne seriliyor.

 

Geçtiğimiz günlerde de Düzce İl Emniyet Müdürlüğü?ne bağlı Yunus Timleri yaptıkları denetimlerde Çay Mahallesi?nde yaşları küçük A.T. ve O.O. isimli çocukların üzerinde bonzai maddesi yakaladı. İçime hazır halde yakalanan bonzai maddelerine el konulurken, çocuklar göz altına alındı.

 

Uzmanlar uyarıyor

 

Uzmanlar, Türkiye?de son yıllarda gençliğin başına musallat edilen Bonzai?nin ciddi beyin hasarlarına yol açtığını belirterek, bu tür maddelerin kısa sürede organ fonksiyon bozukluklarına bağlı olarak ölümlere neden olduğunu ifade ediyorlar.

 

Adı, Japon süs bitkisi 'Bonsai'den gelen ancak artık süs bitkisi kadar masum olmayan Bonzai, ülkemizde 2010 yılından itibaren esrara alternatif olarak üretilip çok ucuz paralara gençlere satılmaya başlandı. Ağaç yapraklarına kimyasallar sıkılarak üretilen bu uyuşturucu aslında sentetik bir ot. Uyuşturucu baronlarının son dönemde Türk gençliğinin başına musallat ettiği Bonzai, kısa sürede bağımlılık yaparak vücutta tahribatı esrar ve eroinden çok daha yüksek oluyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.