ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

2014-2015 adli yıl açılışı, Anıtpark?ta  yargı mensuplarının katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Düzce Baro Başkanı Ali Dilber törende yaptığı konuşmada iki önemli konuya değindi. Dilber, Düzce?nin yeni dönemde 1.yargı bölgesi olmasını beklediklerini söyledi.

Yeni adli yıl Düzce?de de törenle başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı,Baro Başkanı Ali Dilber, hakim,savcı ve avukatlar katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı?nın okunmasının ardından konuşma yapan Baro Başkanı Ali Dilber, yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyerek, yeni anayasada avukatlık mesleğinin düzenlenmesi gerektiğini söyledi.


ADLİ YIL AÇILDI paylaşan: duzcetv

 

Dilber, ?Avukatlar hak arama özgürlüğünün olmazsa olmazıdır. Yargı açısından avukatların özgür olması elzemdir. Avukatların söz sahibi olması bireylerin hak ve özgürlüklerinin sağlanmasına yöneliktir.Savunma olmadan yargılamanın olamayacağını, adalet için avukat zorunluluğunun unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.Bu anlamda avukatlık mesleği yeni hazırlanacak anayasada yargı alanında mutlaka düzenlenmelidir.?dedi.

Dilber ayrıca, Düzce adliyesinin birinci yargı bölgesinde yer alması için idareci ve siyasilerin desteğinin gerektiğini belirtti.

Dilber, ?Düzce adliyesinin yargı bölgesi olarak birinci bölge olmayı çoktan hak ettiğini düşünmekteyiz.Gerek adli,gerek idari gerekse siyasi iradenin de desteği ili bu dönem birinci bölge olmayı bekliyoruz.? Şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.