SONBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

SONBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI

Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında Tarım İl Müdürlüğünce 2014 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası çerçevesinde 1 Eylül ? 31 Ekim tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara  şap aşılaması yapılacak. 

Şap hastalığı, tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen salgın ve bulaşıcı, viral bir hayvan hastalığı. Şap hastalığı ölümlere sebebiyet vermesinin yanı sıra bu hastalık nedeniyle oluşan et ve süt gibi verim kayıpları çiftçileri ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Çok hızlı bir bulaşma ve yayılma gösteren şap hastalığının ve neden olduğu ekonomik kayıpların önlenmesi için büyükbaş hayvanların İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez şap hastalığına karşı aşılanması gerekiyor. Hayvancılıktan beklenilen verimin alınabilmesi için bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele etmek büyük önem arz ediyor. 

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?? İlimiz genelinde iki aydan büyük 66 bin baş büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılanacağını, hayvanlarımızı hastalıktan korumanın en etkin ve ucuz yöntemin aşılama olduğunu,  şap aşısının mecburi olduğundan yetiştiricilerimizin hayvanlarını aşılatmaları konusunda duyarlı olmaları gerekmektedir?? dedi.                                     


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.