ESNAF ARTIK SAHİP ÇIKAMIYOR

ESNAF ARTIK SAHİP ÇIKAMIYOR

Kalıcı işyerlerinin hali malum. 6. bölgede bulunan işyerlerinin hali de içler acısı. İşyerinde faaliyet gösteren esnaf ise oldukça tepkili. Ne özel idare, ne üniversite ne de valiliğin işyerlerine sahip çıkmaması esnafları sıkıntıya sokuyor.

2003 yılında yapılan kalıcı işyerleri aradan 11 yıl geçmesine rağmen hala değerlendirilmeyince ziyan olup gidiyor.Bugüne kadar bir çok kez işyerlerinin hali gündeme geldi. İlgisizliğin diz boyu olduğu Düzce?de kurumlar birbirine topu atınca olan kalıcı işyerlerinin bir bölümünde para kazanmaya çalışan esnafa oldu.


KALICI İŞYERLERİ ESNAFI DERTLİ paylaşan: duzcetv

6. bölgede bulunan işyerindeki esnaflar bir dokun bin ah işit misali oldukça dertli. Bir yandan devletin malının heba olmasına üzülen, bir yandan da madde bağımlılarının tehdidi altında can korkusu yaşayarak iş yapmaya çalışan esnaflar, ilgili hangi kuruma gittilerse hiçbir cevap ve sonuç alamamışlar. Esnafların iddiasına göre il özel idaresi üniversiteye devrettik deyip işin içinden çıkarken, üniversite ise henüz devir almadık diyerek sıyrılmış. Büyük tepki gösterilen kurumlardan biri de valilik. Esnafların Vali?ye de bir çift sözü var.

Ahmet Önder adlı bir esnaf, bu işyerlerindeki perişanlığın ve tehlikenin valinin hiç umurunda olmadığı yönünde serzenişte bulunurken, tinerciler yüzünden her akşam nöbet tuttuklarını ifade etti.

Önder, ?Kalorifer petekleri çalındı.Polise müracaat ettik. Yüne çalınmaya devam etti. Özel idareye gittik üniversiteye devir ettik dediler. Üniversiteye gittim devir teslim yapılmadı dediler. Valiliğe gittim bizim yapacağımız bir şey yok dediler.harabe buralar.2003 yılında yapıldı yıl 2014 hiç kullanılmadan harabe oldu.Tinercilerin en gözde mekanlarından birisi.Her akşam kovalıyoruz. Geceleri nöbet tutuyoruz.Kendi paramızla kapı yaptırıyoruz. Valinin hiç umurunda değil her halde gezmiyor buralarda önceki vali sürekli buralardaydı.? Dedi.

Esnaf Ahmet Taş da ilgisizlikten yakınırken, ellerinden geldiği kadar müdahale edebildiklerini belirtti.

Taş, ?11 yıldır buralar bu şekilde. En alt katlar kullanılmıyor. Sadece dış cephedeki esnaflar iş yapmaya çalışıyor. Burayı işgal edenler madde bağımlıları.Bir iki ay oldu peteklerin çalındı, devlet ne koyduysa götürüyorlar.Tinercilere elimizden geldiği kadar müdahale edebiliyoruz.?dedi.

Kalıcı işyerlerinde 6 yıldır esnaflık yapan Kenan Güneş ise şikayetini, ?Çok kötü durumda.Elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz ama belli bir yere kadar.?diyerek dile getirdi.

Market işletmeciliği yapan bir vatandaş ise, kurumların topu birbirine attığını dile getirdi.

?Baliciler, binaları yakacaklar korkuyoruz. Bir an önce sahip çıkılması arzusundayız.Hırsızlar sürekli elektrik odasına giriyorlar. Kabloları çalıyorlar. Zaten binanın içine girme korkuyoruz.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.