ÇKS BAŞVURULARI 1 EKİM?E KADAR UZATILDI

ÇKS BAŞVURULARI 1 EKİM?E KADAR UZATILDI

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Ekim?e kadar uzatıldığını bildirdi.

 
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu ?Bu çerçevede olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından herhangi bir nedenle ÇKS?ye başvuru yapamayan çiftçilerimizin en geç 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir? dedi.
İl Müdürü Kabaoğlu ayrıca 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi ve toprak analizi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin toprak analizi yaptırma süresinin de 30 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.


Kabaoğlu, ?Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak 2014 tarihi ile 30 Ekim 2014 tarihi arasında toprak analizi yaptırması zorunludur. 50 dekarın altındaki tarım araziler için bu şart aranmaz. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz 50 dekarlık alanı temsil eder.

Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına her bir 50 dekarlık tarım arazileri için toprak analizi yaptırmaları ve bağlı bulundukları İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir? diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.