EĞİTİM DÖNEMİ SORUNLARLA BAŞLADI

EĞİTİM DÖNEMİ SORUNLARLA BAŞLADI

Düzce Eğitim-Sen İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklama ile, yeni eğitim öğretim döneminin sorunlarla başladığı belirtilerek, AKP Hükümetinin eğitime, yönelik saldırılarına dur demek ve bir kez daha uyarmak için Eğitim-Sen ,Türk Eğitim Sen ve Eğitim- İş olarak 24 Eylül 2014 tarihinde bir günlük iş bırakma kararı alındığı bildirildi.

2014-2015 eğitim öğretim dönemi bugün başlarken Eğitim-Sen İl Temsilcisi Erdal Seycan yaptığı basın toplantısında, eğitimde yaşanan sıkıntıları anlattı.

Seycan, ?Yap boz tahtasına dönen eğitim sistemi yüzünden bu yılda öğretmene rotasyon, kadrolaşma, performans, anadilinde eğitim hakkını kullandırmama, özel okullara kaynak aktarma, eğitimdeki muhafazakarlaştırma, güvencesiz, kuralsız ve angarya çalışma, üniversitelerdeki akademik özgürlüğü ortadan kaldıran uygulamalar gibi  sorunlarla yeni bir eğitim öğretim yılına  başlıyoruz.? Dedi. 

TEOG ile Öğrencilerin Meslek Lisesi, İmam Hatip ve Açık Liseye mahkum edildiğini belirten Seycan, sendikaların önerilerine kulak verilmesini istedi.  

?TEOG sonuçları üzerinden yapılan yerleştirmeler sonrasında mağduriyetler yaşanmış bir çok öğrenci istemediği okul türünde okumaya zorlanmıştır. Eğitime ilişkin konularda atılacak her adım sonuçları düşünülerek atılmalı, öğrenci ve velilerin endişelerine, sendikaların önerilerine mutlaka kulak verilmelidir.? 

Seycan, eğitim yöneticilerinin Sendikal-Siyasal Referanslarla belirlenmesini kabul etmediklerini söylerken, görevlendirmelerin adrese teslim olduğunu belirtti.

?Başından sonuna siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksundur. MEB okul müdürlerinin değerlendirilmesi sürecinde çok sayıda okulda ?adrese teslim? görevlendirmeler yaparak, bir kez daha siyasi iktidarın en stratejik kurumu olduğunu göstermiştir. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemeli, her okul kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisi seçmelidir.

Halktan toplanan vergilerin özel okullara ?öğrenim desteği? adı altında aktarılmasının, her şeyden önce herkese eşit ve parasız eğitim hakkının ihlali anlamına geldiğini belirten Seycan,  

Milli Eğitim Bakanlığının, pek çok konuda olduğu gibi rotasyon konusunda da dayatmacı tutumunu sürdürdüğünü, öğretmenlerin ve sendikaların bu konudaki eleştiri ve önerilerini dikkate almadığını kaydetti. 

Seycan, ? Eğitim alanında yaşanan sorunların giderilmesi, eğitim ve bilim emekçilerine, öğrenci ve velilere yöneltilen saldırıların durdurulmasına yönelik bir süredir hem merkezi hem de şubelerimiz tarafından çeşitli eylemler yapılmıştır ve yapılacaktır. Fakat gerek AKP Hükümeti gerek onun bakanlığının sorunları giderici çalışmalar yapmak yerine sorunlara yeni sorunlar, saldırılarına yeni saldırılar eklemektedir.  AKP Hükümetinin eğitime, eğitim ve bilim emekçilerine yönelik saldırılarına dur demek ve bir kez daha uyarmak için; öğretmene rotasyon, kadrolaşma, performans,  özel okullara kaynak aktarma, eğitimdeki muhafazakarlaştırma, güvencesiz, kuralsız ve angarya çalışma, üniversitelerdeki akademik özgürlüğü ortadan kaldıran uygulamalar karşısında taleplerimizi gerçekleştirmek amacıyla Eğitim-Sen ,Türk Eğitim Sen ve Eğitim- İş olarak 24 Eylül 2014 tarihinde bir günlük iş bırakma kararı aldık.? Dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.