TARIMDA AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ

TARIMDA AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.

 

Bitkisel Faaliyetler kapsamında Ağustos ayında Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının 2. döl çıkışlarına karşı 60 köyde mücadele yapıldı.

Mera ıslah Amenajman Projesi uygulamasına başlanılan Merkez İlçesi Yayakbaşı, Çilimli İlçesi Sarımeşe ile Gümüşova İlçesi Elmacık Köylerinde yapılacak çalışmalar için ihale yapıldı.

Düzce Merkez ve İlçelerinde tabii afetlerden zarar gören ve borçlarının ertelemesi için Müdürlüğe müracaat eden 123 çiftçinin borç erteleme talebi Hasar Tespit Komisyonunca uygun görüldü ve icmaller Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine gönderildi. Çiftçi borçlarının ertelenmesi için 2014/6355 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında İl genelinde başvurular alınmaya devam edildi.

İlimiz Merkez ve İlçelerinde 6-7 Haziran 2014 tarihlerinde meydana gelen sel ve heyelan afeti sebebiyle meydana gelen zararın köylerin toplam ekiliş alanlarına oranları hesaplanarak İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirildi.

Hayvan hastalıkları tazminat desteği kapsamında 2 işletmeye toplam 39 bin 483 TL ödeme yapıldı.    

 Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde denetimler yapıldı ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı.

Büyükbaş hayvanlara 638 adet kulak küpesi takıldı.

 İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 76 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi.

5 su ürünleri satış yeri, 6 su ürünleri üretim yeri olmak üzere 11 adet su ürünleri denetimi gerçekleştirildi. Nitrat izleme programı kapsamında 10 adet yüzey suyu numunesi alındı. 

Ağustos ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 268; yem satışı yapan işyerlerinde 13 olmak üzere toplam 281 adet denetim yapıldı. Yapılan bu denetimler sonucu; 3 firmaya hijyen esaslarına aykırılıktan toplam 15 bin 862 TL. idari para cezası uygulandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.