YEŞİLAY?DAN UYUŞTURUCU UYARISI

YEŞİLAY?DAN UYUŞTURUCU UYARISI

Düzce Yeşilay Şube Başkanı Fatih Yıldırım, okulların açılmasıyla birlikte çocuk ve gençleri tehdit eden her türlü bağımlılığa karşı  önlem alınması gerektiğini söyledi.

Düzce?de korkutucu boyutlara ulaşan uyuşturucu satışı ve kullanımı için Yeşilay Başkanından da uyarı geldi. Düzce Yeşilay Şube Başkanı Fatih Yıldırım Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin kullanım yaşının gittikçe düştüğünü vurgularken, okullarda önlem alınmasını istedi.

Yıldırım,"Bağımlılık yapan maddelerin hızla yaygınlaşması okullar için de ciddi bir tehdit oluşturuyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencileri bekleyen bağımlılık tehlikesine, çocukların yeterli bilgi sahibi olamamaları, merak, özenti ve kendini ispat etme içgüdüleriyle kapılmalarına neden oluyor" dedi.


YEŞİLAY'DAN UYARI paylaşan: duzcetv

 

Bağımlılığa karşı eğitimcileri bilinçli olmaya davet eden Yıldırım, "Başta ailelerin, eğitimcilerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Düzce'yi yöneten idarecilerin gençleri bu illetten korumaları adına kendilerine büyük görev düşmektedir. Gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmelerini ve sosyal aktiviteler ile spor yapabilecekleri imkanlar sağlanmalıdır. Bu bağımlılık riski toplumda ki herkes için geçerlidir tüm kesimler bağımlılıkla mücadelede duyarlı olup üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye kaydetti.

ÖĞRETMENLER DİKKAT

Öğretmenlere çağrıda bulunan Yıldırım, çocukların aileden sonra ikinci yuvasının okul olduğunu belirterek, "Gençlerimizi eğiterek ve gönüllü hale getirerek akranlarının bağımlılığına karşı mücadele etme ve onlara iyi rol-model olma konusunda yönlendirme imkanı önümüzde durmaktadır. İyi örnek olma noktasında en önemli etken öğretmenlerdir. Söz ve davranışlarıyla öğrencilere rol model olması öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken en önemli meseledir" diye konuştu.

Onları hayata bağlayacak bir ideal ve mefkureye sahip kılmanın eğitimle gerçekleşeceğinin altını çizen Yıldırım, "Belli bir insan kalitesini tutturacak nesil yetiştirmek ve buna bir süreklilik kazandırmak eğitimde hedeflenen asıl amaçtır" dedi

SİGARA İÇMEYİN

Yıldırım topluma örnek olacak meslek mensuplarının sigaradan özellikle uzak durmasının şart olduğunu vurguladı. Diğer bağımlılık yapan maddelere giden yolun başlangıcı sigara olduğunun altını çizdi. -


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.