?KAHVALTIMI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA?

?KAHVALTIMI YAPTIM MEYVEM ÇANTAMDA?

 Düzce Halk Sağlığı tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda etkinliği düzenlendi. 


Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda sloganı ile çocuklara kahvaltı yapmayı ve meyve yemeyi teşvik ediyorlar.
Düzce Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahir Arslan, okul çağının hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemi olduğunu belirterek ?Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar.

Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır. Bu kapsamda kurumumuz tarafından yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı temalı etkinlikler yapılmaktadır.

Okulların açılmasıyla birlikte yaptığımız faaliyetlerde okullarla iş birliği yapılmasının faydalı olacağı düşünülmektedir. Bu düşünce çerçevesinde Işık İlkokulu birinci sınıf öğrencilerine ?Kahvaltımı yaptım meyvem çantamda? sloganlı etkinlik düzenledik. Etkinlik sayesinde sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve çocuklar için kahvaltının önemi üzerinde duruldu.

Ayrıca yapılan etkinliğin bir diğer amacı da sağlıklı yaşamın tüm çocuklar ve gençlere örnek olmasıdır. Güne daha dinç ve verimli başlamak için kahvaltının önemli olduğu vurgulandı? dedi.
Etkinlik çerçevesinde çocuklarda elmaları afiyetle yediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.