AKÇAKOCA?DA PALAMUT BEREKETİ

 AKÇAKOCA?DA PALAMUT BEREKETİ

Balık avcılığı sezonunun başlama tarihi olan 1 Eylül?de, "Vira Bismillah" diyerek denizlere açılan balıkçılar hafta sonunu palamut bereketiyle geçirdi. 


Son günlerde Poyraz ve Karayel rüzgarlarının engeline takılan ve denize çıkamayan balıkçılar, havaların güzel geçtiği hafta sonunu bereketli bir avlanmayla geçirirken, açık deniz avcılığı yapan büyük tekneler binlerce kasa palamutla Akçakoca limanına giriş yaptı.

Akçakoca balıkçı barınağında kendilerini bekleyen toptancı kamyonlarına balık istifli kasaları yükleyen tekneler, balık bereketinden daha fazla istifade etmek üzere tekrar denize açıldı. 30 mürettebata sahip İstanbul merkezli Aktaşlar C Gemisinin Kaptanı İsmail Haberal, barınakta bekleyen kamyonlara bin 700 kasa palamut yüklediklerini söylerken, balık sezonunun son günlerine kadar aynı bereketle devam edeceğine inandığını anlattı.

 

Gürcistan kıyılarından Kıbrıs açıklarına kadar tüm denizlerde avcılık yaptıklarını anlatan İsmail Kaptan, "Şu an bölgede istavrit ve palamut avcılığı yapıyoruz. Karadeniz hamsisi henüz çıkmadığından Marmara denizinde zaman zaman hamsi avcılığı yapıyoruz?? şeklinde konuştu. İsmail Kaptan, sezonun böyle devam etmesi durumunda vatandaşların balığı çok ucuza yiyebileceğini sözlerine ekledi.  


 

Aktaşlar C gemisinin palacısı Hasan Özen de, gemilerinde çalışan mürettebat sayısına bakıldığında küçük ölçekli bir fabrika gibi hizmet verdiklerini söylerken, sezona kötü başladıklarını ancak son günlerde oldukça bereketli bir av gerçekleştirdiklerini belirtti. Özen, gece gündüz çalışan personelin fazla yorulduğunu ve balıkçılık mesleğinin dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir meslek olmadığını ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.