OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

OKUL KANTİNLERİ DENETLENİYOR

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte, Düzce İl genelinde bulunan okul kantinleri ile okul çevrelerinde bulunan kantin, yemekhane, market, lokanta vb. satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimleri yapılıyor.

 

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, öğrencilerin tükettiği gıdaların denetiminin en öncelikli konularının başında geldiğini belirterek, Bakanlık tarafından yürürlüğe konulan ? Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği? kapsamında denetimlerini sürdürdüklerini söyledi.

 

Kabaoğlu; İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli Gıda Kontrol Görevlisi personeller tarafından İl genelinde şu an için faal olan 130 adet okul kantinlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlar ile satışa sunulan gıdaların güvenilirlik ve gıda mevzuatına uygunluk açısından denetleniyor, okul kantinlerini daha sonraları tekrar denetime tabi tutacağız, bugüne kadar denetlenen kantinler Bakanlık veritabanı olan Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine girildi?? dedi.

 

Kabaoğlu, özellikle öğrenci ve velileri uyararak okul idarelerince sürekli ve daha kontrollü olan okul kantinlerinin gıda tüketiminde tercih edilmesinin gıda güvenilirliği açısından önemli olduğunu; okul çevresindeki gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde satış ve tüketime sunulan gıdalar açısından daha dikkatli olunması gerektiği ve vatandaşlarımızın ruhsatlı ve kontrollü üretim yerlerinde üretilip, etiketinde belirtilen şartlarda muhafaza edilen orijinal ambalajlı gıdaları belge karşılığı alıp tüketmelerini ve gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Bakanlığımızın ALO GIDA 174 hattına bildirmelerini  istedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.