İTFAİYE 300.YILINI KUTLUYOR

İTFAİYE 300.YILINI KUTLUYOR

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Düzce Belediye Meydanında ve Düzce genelinde bir dizi etkinlik düzenledi.

 

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Düzce?de ilk etkinlik düzenlenen kortej ile başladı.İtfaiye araçları,siren ve korna çalarak geçiş töreni gerçekleştirdi.


İFTAİYE 300 YILINI KUTLUYOR paylaşan: duzcetv

Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/ 24 tetikte olan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri vatandaşlarda itfaiye bilincini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinliklere imza attı.

İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, teşkilatın 300. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyleyerek, geçmişten günümüze itfaiye teşkilatının çok büyük gelişme kaydettiğini belirtti.

Polat, ?İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 300.yılını kutlamaktayız.Uzun bir süreç.Bir çok aşmadan geçilip bugünlere gelmiş.Yangın söndürme konusunda yaşanan olumsuzlukların sonrasında şu anda Türkiye?de itfaiye teşkilatı çok gelişmiş durumda. 24 saat görev başındayız. Eğitimli ve tecrübeli ekibimiz var. Trafik kazaları konusunda bir çok kurumun eğitim talebinin bulunduğu bir müdürlüğüz. Vatandaşın canını malını bu yola baş koyarak korumak için görev başındayız.? Dedi.

Etkinlikler kapsamında, İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye hizmetlerini ve geçmişten günümüze itfaiye ekipmanlarını vatandaşlara tanıtmak üzere Belediye Meydanına bir stant kuruldu.

Stantta, İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ve itfaiye personeli hangi aracın nerelerde kullanıldığına dair vatandaşlara bilgiler verdi, broşür dağıttı. Aynı zamanda vatandaşların anketlerle itfaiye konusunda ne kadar bilinçli olduğu değerlendirildi. Öğrencilere ise itfaiye bilincini kazandırmaya yönelik çeşitli karikatürler içeren boyama kartları ile boyama kalemleri, balon ve şeker dağıtıldı.

Yangınla mücadele de Osmanlı dönemine ait olarak vatandaşlara tanıtılan tulumbacılar ise büyük ilgi gördü.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.