İLK MÜDAHALE NASIL YAPILMALI?

İLK MÜDAHALE NASIL YAPILMALI?

Düzce Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doçent Doktor  Barış Yiğit, el cerrahları için en sıkıntılı dönemin kurban bayramı olduğunu söyleyerek, acemi kasaplara uyarılarda bulundu.

Düzce Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doçent Doktor  Barış Yiğit, yaklaşan kurban bayramında vatandaşların olası bir kesik veya uzuv kopmaları sırasında ilk yapmaları gereken müdahalelerin neler olduğunu mikrofonlarımıza anlattı. 

Yiğit, el cerrahları için en sıkıntılı dönemin kurban bayramı olduğunu belirterek,?vatandaşlar kurban kesimi sırasında dikkat etmeliler. Etleri keserken bıçakları vücudunuzdan uzak tutun? dedi.


DOKTORDAN KURBAN YARALANMALARINA KARŞI UYARI paylaşan: duzcetv

 

Yiğit,,? kurban bayramında özellikle kendini kasap zanneden acemi kasapların ben bu işi yaparım diyip başlamaları ve ellerini yaralamaları söz konusu. El cerrahları için en sıkıntılı dönem kurban bayramı dönemidir. Özellikle kurban bayramında o kadar çok el kesiği ve el travması gelir ki artık müdahale konusunda sıkıntı çekersiniz. Tabi buradaki koruyucu hekimlik çok önemli. Bu noktada söyleyebileceğim tek şey dikkatli olunmalı. Bizim genimizde var biz her şeyi yapabileceğimizi sanıyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum bıçakları her zaman tuttuğunuz elinizde tutun. Kesim sırasında da bıçağı kendi vücutlarından uzak tutsunlar.? Dedi.

Yiğit, yaralanmaların ikiye ayrıldığının bunlardan birinin el yaralanması diğerinin ise uzuv yaralanmaları olduğunu belirterek, vatandaşlara el yaralanmalarında ve uzuv yaralanmalarında  ilk müdahale olarak neler yapılması gerektiğini anlattı.

 

Yiğit,? eğer yaralanma ile karşı karşıya iseniz. Yapacağınız tek şey orayı su ile yıkamak ve üstünü temiz olduğunuz bir besle sarmak ve elinizden geldiğince zamanı iyi kullanarak en yakın tıbbi merkeze gitmeniz gerekiyor. Diğer bir durum ise kopma. Bu durum diğerlerinden biraz daha farklı burada yine temiz olduğuna inandığınız bir bezi güzel yıkadıktan sonra kopmuş olan parçaya sarmanız gerekiyor. Bu yaralanmalarda bizim için en önemli olan şey ise kapan parçanın iyi saklanmasıdır. Hastalarımız  iyi niyetle bir çok yanlış uygulama yapıyor. Buda kopan parçanın bir daha kullanılamaz hale gelmesine neden olabiliyor? şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.