EMNİYET BAYRAM TEDBİRLERİNİ ALDI

EMNİYET BAYRAM TEDBİRLERİNİ ALDI

Düzce Emniyet Müdürlüğü, halkın güven ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesi için ek tedbirler aldı.Çarşı Pazar da ve yollarda alınan önlemler açıklanırken,özellikle bayram günlerinde denetimlerin ekip takviyeleri ile sıklaştırılacağı bildirildi.

 

Kurban Bayramı dolayısıyla 3 Eküm Cuma günü başlayıp,7 Ekim Salı günü sona erecek olan bayram tatili süresince il Emniyet Müdürlüğünce vatandaşların can ve mal emniyetinin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması ve Kurban Bayramının huzur içerisinde kutlanabilmesi için ek tedbirler alındı.


EMNİYETTEN BAYRAM TEDBİRİ paylaşan: duzcetv

 

Asayiş yönünden bayram öncesi,süresi ve sonrasında,özellikle çarşı Pazar ve büyük alışveriş merkezlerinde,muhtelif amaçlarla düzenlenmiş olan kutlamalarda ve eğlence yerlerinde, halkın yoğun olduğu bölgelerde, hırsızlık,yankesicilik,dolandırıcılık,kap kaç,büyük ve küçükbaş hayvan kaçakçılığı, sahte para olaylarına karşı mücadele için gerekli tedbirler alındı.

Maytap,mantar, çatapat ve izinsiz havai fişek satışına,halkın huzur ve sükununu bozacak ve tehlike arz edecek şekilde kullanılmasına müsaade edilmeyecek,silah atılması sureti ile telafisi mümkün olmayacak üzücü hadiseleri ve meydana gelebilecek tehlikeli durumları önlemeye yönelik olarak planlanmış tedbirler uygulamaya konulacak.

Trafik yönünden il merkezi giriş çıkış noktalarında, otoyol ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılacak.Trafik kontrollerinde kazaların oluşumunda büyük rol oynayan, emniyet kemeri,alkol,aşırı hız,hatalı solama,ışık ihlali,yakın takip,şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile fuzuli park ve kural dışı davranışların denetlemelerine görevli ekiplere takviye ekipler de çıkartılması suretiyle ağırlık verilecek.

Vatandaşların araçları ile yolculuğa çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları.uykusuz,yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmaları,hız yapmamaları şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları istendi.

Ayrıca,özellikle trafik kurallarına,işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiğinde güvenlik kuvvetlerine ihbar ve şikayette bulunulması gerektiği de bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.