BAYRAMLARI BURUK GEÇMESİN

BAYRAMLARI BURUK GEÇMESİN

Toplumun tüm kesimlerinde ayrı bir mutluluk kaynağı olan bayramları huzurevi sakinleri farklı bir heyecanla kutluyor. Her bayram ziyaretçilerinin yolunu gözleyen huzurevi sakinleri, en çok da çocukları ve torunlarını bekliyor. Ziyaretçisi gelmeyen yaşlılar için ise bayramlar buruk geçiyor.

Huzurevinde kalan yaşlılar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yakınlarının ve sevdiklerinin yolunu gözlüyor. Hüzünlü gözlerle bayramda ziyaretçilerini bekleyen yaşlılar, yalnızlıklarını paylaşacak birilerini arıyor.


BAYRAMLARI BURUK GEÇMESİN paylaşan: duzcetv

 

Bayramlar, özellikle kimsesi olmayan yaşlılar için özel günler oluyor. Bayramlarda, evlatları, yakınları ve sevdiklerinin özlemini duyan yaşlılar, sıcak bir ilgi bekliyor. Hayat arkadaşlarını kaybeden, yakınları olmayan ve çeşitli nedenlerle akrabalarıyla görüşmeyen yaşlıların şu günlerde gözleri kapıda. Eş, çocuk ve torun özlemiyle yaşlı yürekleri biraz daha ağırlaşıyor.

Düzce?de Hilmi Çilingir Huzurevi?nde kalan bakıma muhtaç yaşlılar, bayram öncesi camların arkasında, kapıların önünde yakınlarını bekliyor. Bayram ziyaretçilerini umutla beklerlerken,mutlulukları ise gözlerinden okunan huzurevi sakinlerinin dillerinde hep aynı dua? Allah devletimize zeval vermesin. Huzurevinde bize kendi anne babaları gibi bakanlardan razı olsun.?

Peki bayramlar nasıl geçiyor. Eski bayramlarla günümüz bayramları arasında fark var mı? Gençlikten neler bekliyor neler istiyorlar.? Tüm bunları konuştuk, anladık ki hepsinin dileği ortak; ?Bayramda huzurevinde kalanları unutmayın?

Huzurevi sakini 77 yaşındaki Sebahat Mutlu 4 senedir huzur evinde kalıyor.?çok mutluyum,yemek içmek şahane? derken, her ne kadar unutkanlığı olduğu söylese de, herkesin bahçesinde kurban kestiğini şimdi yasaklandığını dile getirdi.

73 yaşındaki Makbule Genç, eski bayramlar çok güzel geçiyordu derken göz yaşlarına hakim olamadı.Makbule teyzenin bir sitemi ise ?sülale dolu ama işten güçten gelemiyorlar? şeklindeydi.

Başka bir huzurevi saki eski bayramlarda tatlı bir samimiyet olduğunu söylerken,eski bayramların farkı olduğunu ifade etti.

Birlik ve beraberliğin yaşandığı, dargınların barıştığı, gönüllerin alındığı, çocukların, dünya meşgalesi ile belki aylardır ihmal ettiği ailelerin sevindiği bayramda çocuklarının ve torunlarının ziyaretleriyle yüzleri gülen yaşlıları yalnız bırakmayın. Beklide yıllardır ziyaretine gelenin bulunmadığı huzurevi sakinlerinin duasını alın, bayram coşkusunu onlara da yaşatın.Bu bayram Hilmi Çilingir huzurevine de bir uğrayın?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.