KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI?

KIŞ HAZIRLIĞI BAŞLADI?

Soğuklar kendini gösterince kışa hazırlıkları da erkenden başladı. Körpeşler mahallesindeki hanımlar da her gün bir araya gelerek yufka açıyorlar ve birbirlerine yardımcı oluyorlar.

Düzce?nin her köşesinde olduğu gibi Körpeş?lerde de kış hazırlıkları başladı.Mahallede bulunan komşular her yıl Eylül ayında bir araya gelerek  kışlık yiyeceklerini birlik ve beraberlik içinde hazırlıyorlar. Körpeşler Mahallesinde yufka açan kadınların yüzlerindeki samimiyet ve paylaşma duygusu ise gözlerden kaçmıyor.


KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI paylaşan: duzcetv

Mikrofon uzattığımız hamarat kadınlar, her yıl Eylül ayında bir araya geldiklerini ve her gün en az iki kişinin yufkasını açtıklarını belirttiler.

 Yufka açan Safiye Doğan,? her yıl Eylül aylarında bir araya gelerek katlama yufka açarız. Her gün 2 kişinin yufkasını hemen hemen açıyoruz. Kışın misafirimiz geldiği zaman ikram etmek amaçlı şimdiden hazırlıklara başlıyoruz. Yufka yapıyoruz, tarhana yapıyoruz, salça yapıyoruz. Bayramda geldiği için şimdi birde temizliğe başladık. Bayram tatlısını da hep birlikte yapıyoruz? dedi.

GünayDikmen, kendisine genelde saç başı verildiğini belirterek,? birlik ve beraberlik için de kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını söyledi.

Dikmen,? sıcakta bir yandan olunca saç başında durmak biraz yıpratıyor. Bugün yaklaşık 350 civarında yufka açtık. Fırında yapmamızın sebebi fırında daha çabuk pişiyor üstelik çokta yanmıyor. Kış geldi mi bizde başlıyoruz hazırlıklara? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.