FİYATI ALDI BAŞINI GİDİYOR

FİYATI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Mart ayında 5 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, aradan geçen 6 aylık sürede 3 katına çıkarak 15 liraya kadar yükseldi.

Düzce?de de büyük bir kesimin geçim kaynağı olan fındık bu yıl altın yılını yaşıyor."yeşil altın" olarak bilinen ve Türkiye'nin önemli ihraç ürünlerinin başında gelen fındığın fiyatında çok ciddi artış yaşandı.

Geçen mart ayının son günlerinde bazı bölgelerde don felaketiyle karşı karşıya kalan kabuklu fındığın kilogramı 30 Mart öncesi serbest piyasada 5 ile 6 lira arasında değişiyordu. Zirai donla fındık fiyatı birden yükselmeye başladı. İlk günlerde fındık fiyatının ciddi boyutlarda artış göstereceğini kimse tahmin edememişti ancak, donun etkisi anlaşılmaya başlandıktan sonra serbest piyasada kabuklu fındığın fiyatı ekim itibarıyla 3 katına çıkarak 15 liraya kadar yükseldi.


FIKDIK FİYATI ALDI BAŞINI GİDİYOR paylaşan: duzcetv

 

Fındık fiyatının daha da artması beklenirken, fındık fiyatlarının dünya tarihinde ilk kez bu seviyelere kadar çıktığı bildirildi. Fındık fiyatları rekor üzerine rekor kırarken, bunun nedeni, rekoltenin çok düşük olmasının ve üreticinin elinde yok denecek kadar az ürün bulunmasına bağlanıyor.

Arz talep durumuna göre fiyatların  yükseldiğini vurgulayan ilgililer, kabuklu fındığın kilogramının çok kısa sürede 20 lirayı bulacağını beklediklerini kaydediyor.

 

Fındığını bekleten üreticilerin daha çok kar edeceğini vurgulayan ilgililer, fındıklarını kesinlikle emanete vermemeleri konusunda uyarıda bulunurken, acil ihtiyacı olmadığı sürece üreticilerden fındığını pazara indirmemesini istediler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.