DÜZCE DE ORTA HASARLI CAMİİ KALMAYACAK

DÜZCE DE ORTA HASARLI CAMİİ KALMAYACAK

 Düzce İl Müftülüğü'nde, İl Müftüsü Selami Emen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selim Aksoy ve İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan ile köy ve mahalle muhtarları ile cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Düzce'de yaşanan depremler sonrası orta hasar alan ve halen ibadete açık olan camilerin onarımı, güçlendirilmesi ve ruhsatlandırılması ile ilgili bilgiler verildi.

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan, orta hasarlı camilerde güvenlik konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini ifade ederek "Depremler döneminde bazı camiler yardım alabilmek amacı ile orta hasarlı olarak gösterilmiş. Biz bunları tek tek inceliyoruz. Gerçekten orta hasarı olan camileri köy muhtarlarına bildireceğiz. Tekrar bir proje çizilere camiler güçlendirilecek. Burada maddi olarak en minimum seviyede para harcanması için uğraş veriyoruz. Camilerin zemin etüdleri, statik projeleri ve demir bağlama işlemleri mutlaka kontrol edilecek. Orta hasar alan ve kullanım izni bulunmayan camiler kesinlikle ibadete açık olmayacak ve gerekirse yıkılacak" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selim Aksoy, camilerin 2007 yılında çıkarılan deprem bölgesinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik gereği incelendiğini ve buna göre yeni projeler yapılması gerektiğini söyledi. Toplantı muhtar ve dernek başkanlarının soruları ile basına kapalı olarak devam etti.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.