SULAMA BİRLİĞİ TOPLANDI

SULAMA BİRLİĞİ  TOPLANDI

 Düzce Ovası Sulama Birliğinin 2012 yılı olağan meclis toplantısı Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde yapıldı. Birlik Başkanı Necmettin Kavak başkanlığında yapılan meclis toplantısında Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk'te hazır bulundu.  Birliğe üye muhtar ve çiftçi temsilcilerinin yoğun ilgisiyle yapılan toplantıda Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak,  Birlik Çalışmaları hakkında bilgi verdi. Necmettin Kavak, konuşmasında, Birlik Tesislerinin yerleşim yerlerinin trafiğe açık yol güzergâhları üzerinde olması nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında hasar gördüklerini söyleyerek, bu da maddi külfet getirmektedir" dedi. Kavak'ın tesislere çarpan araç sahiplerine ise bir mesajı vardı.

Kavak, açıklamasında Düzce Ovasındaki kanaletlerin sulama birliğinin değil, tüm Düzce'de yaşayan halkın olduğunu da ifade ederek, herkesin kanaletleri korumasını ve temiz tutmasını istedi. Kavak,  Birliğin 2011 yılındaki sulama alanlarının bitki desenine göre, bahçe, çeltik, fındık, fidan, kavak, mısır ve tütün olmak üzere 17 bin 122 dönüm olduğunu söyledi.

Düzce ovası sulama sahasının tamamının iyileştirme çalışması için teklif sunulduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Kavak, "Neticede, 2012 yılı içi etüt programına alındı" dedi.

 Birliğin geliri tamamıyla tarımsal sulamadır. 2011 yılında tarımsal sulamadan elde edilen gelir, 328 bin liradır. Devletten her hangi bir destek ve benzeri yardım almıyoruz. Birlik alacaklarını yasal takip etmek zorundadır. Aksine tüm alacaklılar birlik başkanın mal varlığına el koydurup dava açıyor" diyen Kavak, Havaların yağışlı gitmesi birliğin iflası demektir. Havalar sıcak gitmesi çiftçinin sulama yapması ve birliğin gelir elde etmesidir ifadesini kullandı.   Kavak, Birliğin akaryakıt, vergi, kredi, sgk ve piyasa 383 bin lira borcu olduğunu da ifade ederek, " Birliğin 2005 yılıyla 2011 yılı arasında alacağının ise 618 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Birliğin Olağan meclis toplantısında yeni dönemde görev alacak olan Encümen üyelikleri ise şu isimlerden oluştu.  Necmettin Kavak,  Cihan Kaynar, İsa Kesici,  Adem Pehlivan, Refik Dikçi, Naci Üstüner ve Abdullah Yılmaz.



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.