SİYASİLER GÖREVE DAVET EDİLDİ?

SİYASİLER GÖREVE DAVET EDİLDİ?

Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, okul müdürü atamalarında yaşanan usulsüzlüklerin bir an önce son bulmasını istediklerini belirterek, başta Vali Ali İhsan Su olmak üzere, MHP, CHP, AKP il başkanlarını ve milletvekillerini sürecin takipçisi olmaları için göreve davet etti.

Geçtiğimiz günlerde değerlendirmeye alınan 111 okul müdüründen 46 okul müdürü başarılı bulunurken 65?i başarısız sayılarak idarecilik görevinden alınması okul aile birliklerini ve çeşitli sendikaları ayağa kaldırmıştı.  Türk Eğitim Sen sendikasının bugün yaptığı basın açıklamasında ise başarılı bulunan 46 okul müdürünün neden, Uzunmustafa, Mustafakemal, İsmetpaşa, Namıkkemal okullarını tercih etmedikleri sorulurken yapılan değerlendirmenin adil olmadığını söylendi.


SİYASİLER GÖREVE DAVET EDİLDİ paylaşan: duzcetv

 

Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, milli eğitim yetkililerine seslenerek, Başarılı bulunan 46 okul müdüründen niçin hiçbiri Uzunmustafa, Mustafakemal, İsmetpaşa, Namıkkemal okullarını imkanı olduğu halde tercih etmemiştir. Bu adaletsiz seçim Düzce kamu oyuna bir an önce açıklanmalıdır? dedi.

Çakmak,? buradan milli eğitim yetkililerine sesleniyoruz.  Başarılı bulunan 46 okul müdüründen niçin hiçbiri Uzunmustafa, Mustafakemal, İsmetpaşa, Namıkkemal okullarını imkanı olduğu halde tercih etmemiştir. Bu gerçek değerlendirmelerin adil  yapılmadığının ispatıdır.  Bu nedenle bu değerlendirmeleri bizimde Düzcelilerinde yüreğine sindirmesi ve kabullenmesi mümkün değildir. Milli eğitimde bu değerlendirmeyi yapan kişiler hakkında soruşturma açılması talebiyle valiliğe dilekçelerimizi verdik ve soruşturma süreci devam ediyor.? Dedi.

Çakmak, 119 okul müdürünün ataması için henüz bir komisyonun oluşturulmadığı ve mülakatların yapılmadığı  halde kimi okullar için bazı müdür isimlerinin dolaşıyor olmasından dolayı son derece rahatsız olduklarını belirterek siyasileri göreve davet etti.

 

Çakmak,? önümüzdeki günlerde münhal bulunan 119 okul müdürünün ataması için komisyonlar oluşturuldu ve bu komisyonlar tarafından yapılacak mülakatlar neticesinde 119 okul müdürü belirlenecek. Henüz komisyonlar mülakatları yapmadan kimi okullar için bazı isimlerin müdürü olarak telaffuz edilmesi son derece yanlıştır. Oturduğu makamın sorumluluğunu yerine getirmeli ve tüm eğitim çalışanlarına eşit mesafede hareket etmelidir. Ayrıca bu sendikanın yöneticileri bu işlerden ellerini derhal çekmelidir. Düzce?nin geleceğine verdikleri zarar biz sabrımızın son noktasına getirdi. Bu komisyonlar okul müdürü değerlendirmelerindeki yaklaşımı ortaya koyarsa Düzce?miz için bu bir felaket olacaktır. Beklentimiz bu komisyonların liyakati ölçüt alması ve adil hareket etmesidir.  Bunun tesis edilmesi için sorumluluk makamında olan herkesi göreve çağırıyoruz.  Sayın Valimiz, MHP, CHP, AKP İl Başkanları ve milletvekilleri Düzce?mizin geleceği açısından bu sürecin takipçisi olmalıdır? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.