GELENEK BOZULMADI?

GELENEK BOZULMADI?

Düzce Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının geleneksel hale getirdikleri buluşma etkinliğinin bugün 8. gerçekleştirildi.

 

Endüstri Meslek Lisesi kapalı spor salonunda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, okul idarecileri ve Endüstri Meslek Lisesi mezunları katıldı.

 

Programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hasan Sarı, vatandaşlarım meslek liselerini yanlış gözle baktıklarını belirterek,? meslek liseleri hiçbir şey yapamayan insanların başvuracakları bir yer olarak görülmemeli? dedi.

 


ENDÜSTRİ MESLEK LİSEİNDE GELENEK BOZULMADI paylaşan: duzcetv

 

Hasan Sarı,? okulumuzun eğitim öğretime başlayışının 46. yılı nedeni ile mezunlar buluşması düzenledik. Kamuoyumuzda öyle bir algı var ki hiçbir şey olamayan gitsin bir meslek eğitimi alsın. Meslek eğitimi hiçbir şey yapamayan insanların başvuracağı bir yer gibi görünüyor. Tabi ki her kez bir meslek sahibi olmalı mesleğini icra ederken insanlara faydalı mal ve hizmet üreten ve bunun karşısında para kazanıp hayatını kazanan faaliyet olarak ifade ediyoruz. Yani mesleği olmayan insan yok demektir. Dolayısıyla herkesin meslek eğitimi alması gerekiyor.? Dedi.

 

MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Çakam, bu tarz toplantıların yılda bir kez yapılıyor olmasından dolayı duygusal geçtiğini belirterek MÜSİAD?ın yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

 

İsmail Çakmak,? bu toplantılar senede bir defa gerçekleştiği için duygu yüklü oluyor. Ben sizlere biraz MÜSİAD hakkında bilgi vermek isterim. MÜSİAD ekonomi ve siyasi alanda etkin çalışmalar yapıyor. Genel merkezimi İstanbul?da MÜSİAD?ın hedefi ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımları yapmaktır? dedi.

 

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, ara elemanları yetiştirme konusunda meslek liselerinin önemine vurgu yaparak ilk önce biz nasıl elemanlar isteğimize karar vermeliyiz. Meslek liseleri ikinci plana atılmamalı ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Azap,? okullarımızda tabi ki ara elemen yetişecek fakat bizim öncelikle ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Herkes kendi çocuğunu 4 yıllık lisans mezunu yetiştirmeye çalışıyor ama, bizim lisanlı mezuna mı teknik mezuna mı ihtiyacımız karar vermiş değiliz.  Melsek liseleri ikinci plana atılmamalı? dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, kendisinin de Endüstri Meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek  duygularını paylaştı. 

Murat Caymaz,? bende 1998-1999 mezunu olarak bu salonda sizlerle bulunmaktan bu atmosferi sizlerle paylaşmaktan mutlu oldum. Görev süresi içinde de inşallah güzel çalışmalar yapacağız sizlerle? dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından programa katılan mezunlara mikrofonlar uzatılarak eski anılarının anlatılması istendi.  Konuşmaların ardından mezunlara okul idaresi tarafından hediyeler verildi.

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.