Ümit Kocasakal, 3'üncü kez güven tazeledi

Ümit Kocasakal, 3'üncü kez güven tazeledi

İstanbul Barosu Genel Kurul Seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal 14 bin 435 oyla yeniden başkan seçildi. Öte yandan Hakan Canduran da Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

 

İstanbul Barosu Genel Kurul Seçimlerinde Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal 14 bin 435 oyla yeniden başkan seçildi. Doç. Dr. Kocasakal, avukatların kendilerine yakışır bir kongre yaptıklarını belirterek, "Hem baromuz açısından hem de ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

İstanbul Barosu Genel Kurul Seçimleri sonuçlandı. Oyların sayılmaya başlamasıyla salonlara koyulan plazma ekranlardan avukatlar sonuçları takip etti. Tüm oyların sayılmasının ardından seçimi, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark atarak yüzde 65 oy oranıyla 14 bin 435 oy alarak 3?üncü kez güven tazeledi. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından açıklamada bulunan Kocasakal, ?Benim bildiğim kadarıyla görülmemiş bir sonuç. Genellikle 2 adaylı bir seçimde bu olur ama 5 adaylı bir seçimde 1 kişinin yüzde 65 oy alması bir grubun benim hatırladığım bir şey değil. Birincisi bu sonuç bizimle ilgili olarak açılmış olan davalarda, asıl beraat kararıdır. Yine bizimle ilgili yürüyen sonuçlarda verilen takipsizlik kararıdır. İkinci bu oy uğruna herkese göz kırpmamanın, ilkelerine sonuna kadar sahip çıkmanın, yalpalamamanın sadece hukuka ve hukuk devletine sahip çıkmanın bir neticesidir. Bundan zannediyorum sadece biz değil Türkiye?deki bütün ilgili kurumların bir sonuç çıkartması gerekir diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu avukat kamuoyunun bu zamana kadarki uygulamalarının açık bir şekilde desteklediğinin de net bir göstergesidir. Ben ama seçime katılan bütün gruplara tüm adayları teşekkür ediyorum. Bu bir demokrasi şöleni oldu. Avukatlar yine kendilerine yakışır bir kongre yaptılar. O anlamda da mutluyum. Hem baromuz açısından hem ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Hukukun Üstünlüğü Platformu, yüzde 13'lük oy oranıyla 2 bin 855 oy alarak 2'nci, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar yüzde 8'lik oy oranıyla bin 763 oy alarak 3'üncü, İstanbul Milliyetçi Avukat Grubu yüzde 6'lık oy oranıyla bin 502 oy alarak 4'üncü, Çağdaş Avukatlar Grubu ise yüzde 6'lık oy oranıyla bin 369 oy alarak 5'inci oldu. Öte yandan seçimi kaybeden diğer avukat grupları da stantlarında sloganlar attı. Bazı gruplar slogan atıp marşlar söylerken, bazı gruplar da halay çekti. Herhangi bir gerginlik yaşanmadan gruplar dağıldı.  

Öte yandan Hakan Canduran da Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.