CHP SİYAH ÇELENK BIRAKTI

CHP SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Türkiye?yi sarsan 17 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dosyası ile ilgili verilen takipsizlik kararı nedeni ile Düzce CHP teşkilatı bugün Adliye önüne siyah çelenk bıraktı.İl Başkanı Müjgan Çakman, davaların adaletsiz bir uygulama ile kapatılmak istendiğini iddia etti.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reza Zarrab  ile eski bakanlar Muammer Güler ile Zafer Çağlayan?ın oğulları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan?ın da aralarında bulunduğu 53 kişi için takipsizlik verdi.


CHP SİYAH ÇELENK BIRAKTI paylaşan: duzcetv

 

 11 ay süren incelemenin ardından dosyayla ilgili takipsizlik kararı veren Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Ekrem Aydıner, kararının gerekçesinde, soruşturmanın yasadışı başlatıldığına vurgu yaptı. 

Dava hakkında takipsizlik kararının verilmesinin ardından CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ve teşkilat üyeleri, bugün Adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

Çakman, Ak parti?nin adalete olan inancı sarstığını savunurken, soruşturmanın hukukla değil,siyaseten kapanmasını kınadıklarını belirtti.

Çakman, ?Şimdi bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının davaları adaletsiz bir uygulama ile kapatılmak istenmektedir.Bu operasyonla ilgili görev başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi,yeni atanan savcılar da devam eden bu davaya takipsizlik kararı verdiler.Görüldüğü gibi, AK Parti iktidarı adaleti de kuşatmış, siyasallaştırmış ve hepimizin adalete olan inancını sarsmıştır.Bu dosyada adı geçenler adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklardır.Bu da bir bakıma onlar için büyük bir ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık manevi bir miras olacaktır.CHP Düzce İl Örgütü olarak soruşturmanın hukukla değil siyasete kapatılmasını şiddetle kınıyoruz.? dedi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.