MAAŞA GÖRE HİZMET VAR MI?

MAAŞA GÖRE HİZMET VAR MI?

2015 yılındaki Milletvekili maaşları belli oldu, vekiller kendilerine cömert davrandılar yaklaşık bin liralık zam ayarladılar.Türkiye?deki memurun, asgari ücretlinin, esnafın,emeklinin durumu belliyken, maaşları 15 Bin TL olan milletvekillerinin seçmenlerine karşı maaşları oranında hizmet götürüp götürmedikleri tartışılmaya başlandı.  

   TBMM?ye sunulan bütçe yasa tasarısıyla milletvekillerinin emekli aylığı ve maaşlarında 2015 yılında yapılacak artışlar da netleşti. Milletvekillerinin emekli aylıkları yüzde 9.5, maaşları da yüzde 7 oranında artacak ve maaşları 15 bin lira olacak.


MAAŞA GÖRE HİZMET VAR MI paylaşan: duzcetv

 

DUBLE MAAŞ

Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacak. Halen görevdeki 536 milletvekilinden yaklaşık 400?ü, aynı zamanda emekli aylığı da alıyor.

MAAŞ 15 BİN LİRA OLACAK

Milletvekillerinin şu an ek ödemeyle birlikte 7 bin 479 lira olan emekli aylıkları ocak ayından itibaren 8 bin 190 liraya çıkacak. Görevleri devam eden vekiller geçmişteki hizmetleri dolayısıyla en az 25 yılını doldurarak emeklilik koşullarını hak etmiş olmaları koşuluyla milletvekili maaşının yanı sıra emekli aylığı alabiliyor. Milletvekillerinin bu yıl 14 bin lira olan maaşları gelecek yıl 15 bin liraya yükselecek.

MEMURA 9 KURUŞ

Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri, yeni yılda 9 kuruş artarak 1 lira 63 kuruşa yükselecek. Memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 5,8 artış gösterecek. Halen 1 lira 54 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, 1 Ocak 2015'ten itibaren 1 lira 63 kuruş olarak uygulanacak. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de yeni yılda 60 saati geç­memek üzere 1,62 lira yerine 1,71 lira fazla mesai ücreti verilecek.

GEL DE BU DURUMA İSYAN ETME

Bazı sivil toplum kuruluşları milletvekili zamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Gel de bu durum karşısında isyan etme? derken, ?asgari ücretli belli, memur ve işçinin, esnafın,durumu emeklinin durumu belli. İşçi memur emeklisi ile Bağ-Kur emeklisinin durumu belli. Bu durumlar ortada iken, siz kalkıyorsunuz, milletvekili maaşlarına zam yapıyorsunuz. Bu nasıl bir adaletsizlik ve hakkaniyetsizliktir? şeklinde tepki gösterdiler.

MAAŞ MI HİZMET Mİ?

Milletvekilleri maaşlarını yüksekliği her genel seçimde iştahları da kabartıyor. Seçim öncesi milletvekilliği hayali olan siyasiler aday adayı olabilmek için yarışacak. En son 2011 genel seçimlerinde bu tablo ortaya çıkmış ve özellikle Ak Parti?de aday adayı enflasyonu yaşanmıştı. 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde de aynı tablonun ortaya çıkması beklenirken, vatandaş ise 15 Bin TL gibi yüksek oranda maaş alan milletvekillerinin hizmette de aynı cömertliği sergileyip sergilemediğini sorguluyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.