YATIRIMLARA TOPYEKÜN İNCELEME

YATIRIMLARA TOPYEKÜN İNCELEME

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugün devam eden yatırımları yerinde incelemek amacıyla Vali Su ve belediye meclis üyeleri ile birlikte bir tura çıktı.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Vali Ali İhsan Su ve belediye meclis üyelerine bilgi vermek amacıyla yatırımları incelemek üzere bir gezi düzenledi.

Belediye önünde toplanmadan önce çevredeki vatandaşlarla sohbet eden Keleş,vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.


YATIRIMLARA TOPYEKÜN İNCELEME paylaşan: duzcetv

Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Meclis üyeleri öncelikle inşaatı devam eden katı atık tesisini ziyaret ettiler.

Vali Su ve belediye meclis üyelerine tesisin son durumu hakkında bilgi verilirken, inşaat kuşbakışı izleyen heyete işleyiş de anlatıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Vali Su?ya tesis için yapılacak ihalelerden söz etti.

Keleş, ?buraya gelen çöp kamyonları öncelikle bir ayrıştırmaya tabi tutulacak.İçerisinden geri dönüşebilecekler alınacak, ayrıştırdığımız malzemeler geri dönüştürülecek.Asıl yapmamız gerekenlerden biri buranın işletmesi.Bu işletmeyle ilgili ihale açılacak. İkincisi de geri dönüşüm sağlamak için oluşan gazdan elektrik üretebilmek için bir ihale daha açacağız.Çöplerin taşınması noktasında da yapılması gereken çalışmalar var. Çöpler büyük silolarda sıkıştırılarak buraya gelecek.Yoğun çöp alacak büyük silolara ihtiyacımız var.? Dedi. 

Vali Ali İhsan Su ise, il genel meclisinin gündeminde olduğunu köylerin de bu birliğe dahil edilerek çöp sorununun topyekün çözüleceğini belirtti.

Vali Su, ?Gerçekten ilimiz açısından önem taşıyan bir tesisi geziyoruz.Hem dünyada hem ülkemizde çöplerin toplanması en önemli sorunlardan bir tanesi.belediyemiz de diğer belediyelerle birlikte katı atık birliğini kurarak bu işe el attı. İl genel meclisimizin de gündeminde,köyleri de bu işin içine katarak tüm ilimizdeki katı atıkların değerlendirmesini sağlayacağız.?şeklinde konuştu.

 

Heyet daha sonra Düzce Belediyesi şantiyesinde İNTAŞ'a ait tesislerde incelemelerde bulundu.Keleş burada yapılan ve yapılacak olan yatırımlar  hakkında bilgiler verdi.

Heyet daha sonra yine yapımı devam eden Kültür merkezi inşaatına geçti.Burada da Keleş Vali Su?ya inşaatın içini gezdirdi, koltukların nerelere konulacağı,koridorların nerelerde olacağı tek tek gösterildi.Ancak inşat gezilirken, demir iskelelerin arasında dolaşan başta Vali Su olmak üzere hiç kimsenin başında olası bir tehlikeye karşı baret bulunmadığı dikkat çekti.

Heyetin son durağı Darıcı mahallesindeki terminal inşaatı oldu.Başkan Mehmet Keleş,Vali Ali İhsan Su?ya inşaatın 8 ay sonra biteceği bilgisini verirken,Vali Su ise inşaatın hızlı ilerlemiş olduğunu belirtti.

Geziler sonrasında Vali Su yaptığı açıklamada,katı atık tesisi,kültür merkezi ve terminalin Düzce için çok önem arz ettiğini söyleyerek yatırımlarda çok önemli mesafe alındığını kaydetti.Vali Su otoban bağlantısı ile ilgili de ortak bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş de, öncelikle geziye katılan Başta Vali Su olmak üzere herkese teşekkür ederken,tesislerin ne zaman açılacağı hakkında konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.