AKÇAKOCA'DA TURİZMDE KÜMELEŞME PROJESİ

AKÇAKOCA'DA TURİZMDE KÜMELEŞME PROJESİ

 

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ve MARKA işbirliği ile ilçede turizm alanında yapılan çalışmaların çok daha ileriye taşınması ve daha verimli hale getirilmesi için  "Turizmde Kümeleşme" adı verilen bir proje turizm işletmecilerine tanıtıldı.
Ticaret ve Sanayi Odasında, yapılan tanıtma turizm işletmecilerinin yanı sıra bu projenin ortaklarından Kaymakamlık, Belediye, Üniversite ve Turizm Derneği temsilcilerinin yanı sıra turizm işletmeleri yetkilileri katıldı.
MARKA bünyesinde kurulu Turizm Kalkınma Merkezi Akademisi'nden Prof. Dr. Ahmet Şen, Prof. Dr. Aydın Saraç ve Prof. Dr. Arif Agas tarafından 'Turizmde Kümeleşme Projesi'nin ne olduğu hangi amaçla kurulduğu ve işleyişi ile ilgili enteraktif ve slayt destekli bir sunum gerçekleştirildi.
ATSO Başkanı Mustafa Vural, Turizmde Kümeleşme projesi ile ilgili bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan, Prof Dr. Aydın Saraç, ATSO öncülüğünde başvurusu yapılan projeyi tanıttı. Saraç, turizmde kümeleşmenin nasıl gerçekleşeceğini, neyi amaçladığını Akçakoca'nın turizm değerlerinin nasıl ortaya çıkarılacağını ve bileşilmesi ve ortak hareket edilmesi sonucu ne gibi etkilerin elde edilebileceğini, tanıtımda nasıl kazanımlar sağlanacağını örneklerle anlattı.
Turizm işletmecileri Akçakoca'daki turizm çalışmalarına bazı eleştirisel açıklamalar getirerek öneriler sundular.
Sonuç bölümünde projenin amacının; var olan ancak atıl durumdaki potansiyelleri ortaya çıkarmak, aynı iş kolundaki işletmeleri bir araya getirmek, kümeleştirmek, doğrudan faaliyet desteği sağlamak ve Akçakoca'nın turizm destinasyonuna kavuşturulmasını sağlamak ile Küme Aktörlerinin (Merkezi Yönetim, Yerel Yönetim, Üniversite, Özel Sektör, ATSO ve Esnaf odaları, İşletmeler) bir araya getirilerek bir stratejik plan dahilinde hareket etmelerini sağlamak olduğu vurgulandı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.