DERNEK SÜRECİ BAŞLATTI

DERNEK SÜRECİ BAŞLATTI

İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami ve Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin bugün yaptığı toplantıda Vali Su, üniversiteye yapılacak cami için yer belirleneceğini ve en kısa zamanda caminin yapılacağını bildirdi.

İlahiyat Fakültesi bünyesinde yapımı planlanan Uygulama Camii ve Kültür Merkezi için Vali Ali İhsan Su Başkanlığında, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve İbrahim Korkmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami ve Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile Valilikte toplantı yapıldı.


DERNEK SÜRECİ BAŞLATTI paylaşan: duzcetv

 

Toplantıda konuşan Vali Ali İhsan Su, üniversiteye en kısa zamanda cami kazandırmak için dernek kurulduğunu, öğrencilerin ibadetlerini yerine getirmek için imkan sağlanacağını belirtti.

Vali Su, ?İlimizde Üniversitemiz bünyesinde İlahiyat Fakültemiz kurulmuştu. İlahiyat fakültemiz için bir camii yaptırmamız  yönünde herkesin gayretleri olmuştu.  Biz tüm bu gayretleri birleştirmek amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda İlahiyat Fakültesi Uygulama Cami ve Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği  adı altında bir dernek kurduk. Bu derneği şuanda gördüğünüz Milletvekillerimiz, Belediyemiz Rektörlüğümüz, İş Adamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve diğer katılımcılardan oluşan bir yönetimi de oluşturduk.  Ümit ediyorum ki bu camiyi en kısa zaman da Üniversitemize hep birlikte kazandırmış olacağız. Malumunuz oradaki okuyan çocuklarımızın hem uygulama merkezi olacak orası hem de üniversitede okuyan çocuklarımızın ibadetlerini yerine getirmeleri için bir imkan sağlayacak.?dedi.

Vali Su, bundan sonraki aşamada üniversite ile müftülük arasında yerle ilgili işlemlerin tamamlanacağını ve proje yapımına geçileceğini ifade etti.

Vali Su, ?Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanımızda buraya önemli kaynağı transfer edecekler. Ben Diyanet İşleri Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz bu derneği kurduk , bundan sonraki aşamada denekle ilgili Üniversitemiz ile Müftülüğümüz arasında bu yerle ilgili işlemleri tamamlayacağız ve en kısa zaman da yapılacak projeyle  caminin yapımına geçirecektir. Ben şimdiden katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu derneğin kurulmasında  destek veren Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve tabi ki Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.? İfadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.