ORMANDA SAATLERCE ÖLÜMLE PENÇELEŞTİ

ORMANDA SAATLERCE ÖLÜMLE PENÇELEŞTİ

Dün gece bütün arama kurtarma ekiplerini ayağa kaldıran Şeref Öztürk, Düzce Üniversitesinde tedavi görüyor. Ayı saldırısına uğradıktan sonra kabus dolu bir gecenin ardından  kurtulan  44 Yaşındaki Öztürk ilk yardım bilgisi sayesinde hayatta kalmış. Saatlerce ormanda ölümle pençeleşen Öztürk yaşadığı kabus gibi geceyi anlattı.

Dün akşam saatlerinde Bolu Dağı Abant Sapağına yakın Elmalık Köyü civarında ormanlık alanda kaybolan Şeref Öztürk?ü bulmak için ekipler seferber oldu. Ormanda ayıların saldırısına uğrayan ve yaralanan şahıs saklanınca kurtarma ekipleri bulmakta zorluk çekti. Öztürk, korku dolu bir gece geçirirken,  sabahın ilk saatlerinde gördüğü bir eve sığınarak yardım istedi.


KABUS GİBİ BİR GECE paylaşan: duzcetv

Düzce Üniversitesi?nde tedavi altına alınan Öztürk, Kabus gibi geceyi anlattı:

 Olay kestane bakmak için ormandaydım. Birde ormanda gezmeyi severim. Ormanları gezmek benim için bir hobi. Kestanelere bakarım dedim. Ormana giriş yaptım. Bayağı bir mesafe gittim. Akşam saatlerine yakın dönüş yaptım. Tam ormanın içinde ağaçlı yolda ilerlerken 5 metre mesafede karşıma ayı çıktı. yolun ortasındaymış. Bende dura kaldım oda kaldı. Yanımda hiçbir şey yok. Zaten atmaya fırsat vermez zaten. Ayıyı benim görmem ile onun beni görmesi ile yanımda bitti. Saldıracağını anlayınca yolun altına kendimi attım. Çalıların içine doğru tekerlek gibi yuvarlanıyorum. O esnada kalçamdan yinede ısırmış. O sırada bende bağırdım. İkinci ısırık almadan kaçtı. Böğürerek kaçtı. Kan kaybetmeye başladım. Yolun düzlüğüne çıkıp yaralı bölgeye tampon uyguladım. Yürüdüm yürüdüm ama baktım kan kaybediyorum. Oturdum biraz dinlendim biraz yürüdüm baktım olmayacak dere yatağını kenarında oturdum. Sabaha kadar orada bekledim. Kurtarma ekipleri aradılar ama ulaşamadılar. Ölümle pençeleştim.

Yola da kendi imkanları ile çıktığını söyleyen Şeref Öztürk, ?Sabah yine tampon uyguladım. Tampondan sonra kendimi biraz iyi hissettim yanımda şeker ve pisküvit vardı onları yedim. Kendimi enerjik hissettim. Aşağı doğru kendi imkanımla milim milim tehlikeli inişlerde yavaş yavaş indim. Otoyolla aramdaki mesafe 1 km. ormanın içindeyim. Bu mesafede beni bulamadılar. Otoyolun yanındaki servis yoluna indim. 2km daha yürüdüm görünecek bir yere çıktım. Bir köylü geldi. telefon ile aradık ambulansla buraya getirdiler.Bolu?da üniversitesinde çalışıyorum. Bir daha mümkün değil resmen ölümden döndüm ikinci ısırığı vursa kurtulma şansım olmazdı. ağzı ile ısırınca kalçamdan kapmış. sıcaklık hissetim. ikinci bir saldırıyı yapsaydı yaşama şansım yoktu.?dedi.

Hastane Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, hastanın yaklaşık yarım litre kan kaybettiğini ve sağ kalçada kemiğe kadar oluşan 15 cm. derinliğinde iki adet diş izinin olduğunu ve bir miktar doku kaybı oluştuğunu belirtti. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.