İŞVEREN İSTİYOR AMA?.

İŞVEREN İSTİYOR AMA?.

Yılda 4 defa düzenlenen İl İstihdam ve Eğitim toplantısının 4. Vali Ali İhsan Su?nun başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Açıklanan verilere göre 20 meslek grubundan 45 değişik proje hayata geçirildi

 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2014 yılı 4. dönem toplantısı Valilik toplantı salonun da geniş katılım ile gerçekleştirildi. Vali Ali İhsan Su,İl İstihdam ve Eğitim Kurulunun 2014 yılına ilişkin olarak alınan kararlarla ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.

 


İŞVEREN İSTİYOR AMA paylaşan: duzcetv

 

Vali Su, kurulumuz ilimizin istihdam ve eğitim politikalarının değerlendirilmesi maksadıyla yılda 4 defa toplanıyor. Bu kurulda alacağımız kararların öncelikle ilimize hayırlı olmasını diliyorum.çalışma il kurulu müdürlüğümüzün kayıtlarında 2014 Eylül ayı itibari ile kayıtlı iş gücü sayısı 25 bin  324?tür. İş verenlerimizden 6 bin 331 kişilik açık iş talebi alınmıştır. Alınan bu talepler doğrultusunda 3 bin 440 vatandaşımız işe yerleştirilmiş 2 bin 891 kişilik talep ise karşılanamamıştır. Tabi bunların değişik sebepleri var bunları arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Bunların bir kısmında iş verenimizin istediği nitelikte eleman bulunamıyor veya iş arayan kişi o işte çalışmıyor bunun gibi sebepler var. İş verenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işçi yetiştirmek, dezavantajlı işsizlerin avantajlarını arttırmak, geçicide olsa bir iş vermek amaçlı yapılan çalışmalar doğrultusunda ilimizde 20 meslek grubunda 45 değişik proje uygulanmıştır. Bu çalışmalara 1.538 kişi katılmıştır. Programı tamamlayanların %84?de istihdam edilmiştir. Bu kurslardan bir kısmı da UMEM   tarafından açılmış  ve halen daha bu açılan kurslara 84 kursiyerde devam etmektedir. Tüm bu projeler için 2014 yılı Eylül ayı sonu itibari ile 3 milyon 28 bin 343 lira para harcanmıştır. Yine iş gücü piyasası kapsamında istihdamın arttırılması işsizliğin azaltılması eğitimin artması ve buna uygun istihdamın geliştirilmesine ışık tutmam amacıyla 10 kişi ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerine yönelik olarak 12 mayıs -27 haziran 2014 tarihleri arasında 961 iş yeri iş ve meslek danışmanlarız tarafından ziyaret edilerek iş yeri bilgi formu uygulamasını gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalarımız yine aynı şekilde devam edecektir. Bu yapılan çalışmalar sonucunda da bir çok veriler toplanmış ve 2014 yılı Düzce iş gücü piyasası araştırma raporu hazırlanmıştır. Kitap olarak bastırılarak ilgililerin istifadesine sunulacaktır. Aynı zamanda bu yapılan çalışma 2015 yılı istihdam politikalarımıza da önemli bir ışık tutmuş olacaktır? dedi.  

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.