SİZİN BAŞINIZA DA GELMESİN

SİZİN BAŞINIZA DA GELMESİN

Bolu Dağı Elmalı mevkiinde kestane toplamaya giden Şeref Öztürk?ün ayı saldırısına uğramasının ardından gözler mantar ve kestane toplamak için ormanlara giden vatandaşların karşı karşıya olduğu ayı tehlikesine çevrildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, mantar ve kestane toplamak için ormanlara giden vatandaşları ayı tehlikesine karşı uyardı.

Karaağaç, ?Ormanlık alanda mantar toplamak isteyenlerin sayısı artınca mutlaka ayıyla karşılaşılıyor ve istenmeyen olaylar yaşanıyor? dedi.

Karaağaç, yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle ormanlarda mantar bolluğu yaşandığını söyledi.


SİZİN BAŞINIZA DA GELMESİN paylaşan: duzcetv

 

Ormandan mantar toplamak isteyenlerin zaman zaman ayıların yaşam alanlarına girildiğine dikkati çeken Karaağaç, ?Ormanlarda bulunan ayı sayısında artış olmadı.  Ayı sayısı normal seviyelerde fakat ormana giren insan sayısında artış yaşanmakta. Ayılar kendilerine zarar verilmediği takdirde insana saldırmaz. Ayılar kış uykusuna yatmadan önce yağlanmak istiyor. Bunun için de ormanda sürekli hareket halinde. Ormanlık alanda mantar toplamak isteyenlerin sayısı da artınca mutlaka ayıyla karşılaşılıyor ve istenmeyen olaylar yaşanıyor? diye konuştu.

Karaağaç, mantar toplamak isteyenlere uyarıda bulunarak, ?Öncelikle mantar toplamak için ormana giden kişi nereye gittiğini, nerede, hangi bölgede mantar toplayacağını yakınlarına söylemeli. Mantar toplamak için ormana gidecek olanlar özellikle tek başlarına gitmek yerine gruplar halinde gitmeli. Gidildiğinde de ormanların iç kısımlarına kadar ilerlemek yerine yola yakın kısımlarda mantar aranmalı. Toplanacak mantarlar havalar kararmadan toplanmalı? şeklinde konuştu.

Toplanan mantarların zehirli olabileceğine işaret eden Karaağaç, ?Ormandan toplanan her mantar yenmiyor. Yenen mantarların yanında zehirli olan mantarlar da yoğun olarak bulunmakta. Bilinçsiz toplanan mantarlar insanların ölümüne neden olabilmekte. Bu yüzden mantar toplarken yada yerken mutlaka zehirli olup olmadığı konusunda araştırma yapılmalı? ifadesini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.