ALTIN DAHA DA DÜŞECEK Mİ?

ALTIN DAHA DA DÜŞECEK Mİ?

Altın, dolardaki yükselişin etkisi ile son dört yılın en düşük seviyesine indi. Kimi vatandaşlar durumu fırsat bilerek kuyumculara akın ederken, kimileri de fiyatların daha da düşmesini bekliyor.Kuyumcuların tavsiyesi ise uzun vadede yatırım için, altın alın.

Altın küresel piyasadaki dalgalanmaların ardından, 2010 yılından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Çeyrek altın 144 lirayı görürken halk kuyumculara yöneldi. Ancak vatandaşların altın fiyatlarının daha da düşeceğine ilişkin beklentileri esnafı tedirgin etti. Altının nabzını tutan kuyumcular ise altın fiyatlarının en fazla 1-2 lira daha düşebileceğini ardından toparlanmaya gideceğini belirterek, yatırım yapmak için doğru bir zaman olduğunu söyledi.

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, abartılacak bir durum olmadığını söylerken,yılbaşında altının daha da düşeceğini belirtti.


ALTININ FİYATI DÜŞECEK Mİ paylaşan: duzcetv

 

Sezen, ?Altının düşmesiyle yükselmesi çok abartılacak bir durum değil.Yaklaşık yüzde 5 civarında bir düşüş yaşandı. Altının biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum.Olağanüstü bir durum olmazsa normal seyrinde altın düşecek.Yıl sonuna doğru yükselse de birinci ve ikinci aylarda bir düşüş yaşayacak.Altın yaza kadar 75 ile 80 lira arasında gider gelir.? Dedi.

Altının düşmesinin PTT ve bankalara bağlayan Sezen, bankaların vatandaşa zarar ettirdiğini vurguladı.

Sezen, ?Altının düşmesinin en büyük sebebi sanal altının piyasada çok yüksek olması.Özellikle Türkiye?deki bankaların sanal altın satmalarından dolayı altın düştü.Olmayan malzemeyi alıp sattıkları için fiyat düşüyor.Bu bankalara yatırım yapan insanlar da zarar ediyorlar.Olmayan altını alıyorlar.Hesaplamadığımız bir olay daha var. Altın daha da düşüktü aslında.Dolar yükseldiği için Türkiye?de altın yüksekmiş gibi görünüyor.Vatandaşın zararının en büyük sebebi altın olayına PTT?nin, bankaların girmesidir.?şeklinde konuştu.

Sezen vatandaşlara bir de tavsiyede bulundu.Uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin altın alabileceğini söyledi.

Sezen, ?Şuanda altın alınır.Altını uzun vadede yaz aylarına kadar saklarız diyorlarsa almalarını tavsiye ederim.Ama kısa dönem 2-3 ay için altın alırlarsa büyük ihtimalle zarar ederler.? Dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.