MERA?LAR ISLAH EDİLİYOR

 MERA?LAR ISLAH EDİLİYOR

 Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Mera Islahı ve Amenajmanı çalışmaları kapsamında meralar ıslah edilip otlatmaya açılmakta. 
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada ?İlimizde mera ıslah ve amenajman projesi çalışmalarına devam ediyoruz.

Bugüne kadar 15 köyde 7 bin 700 dekar mera alanında ıslah çalışmaları tamamlanarak otlatmaya açılmıştır. 9 köyde 2 bin 110 dekar mera alanında ise ıslah çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında ihale yapılarak, Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulamasına başlanılan Merkez İlçe Yayakbaşı, Çilimli İlçesi Sarımeşe, Gümüşova İlçesi Elmacık köylerinde, yüklenici firma tarafından Eylül ayı içerisinde başlanılan çalışmalar tamamlanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında ıslah çalışması programındaki bu köylerin mera alanlarında ihata işleri ve sıvat yapımı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Elmacık ve Yayakbaşı köyü mera alanlarında sundurma yapılmıştır. Bu yılın Mart ayında yapılan gübreleme çalışmalarına 2015 yılı Mart ayında da devam edilecektir. Mera ıslah çalışmaları sayesinde mera alanlarımızın otlatma kapasiteleri ve verimlikleri artırılarak, üreticilerimizin kaba yem ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü tedarik etmeleri, otlatma mevsimine uymaları, otlatmanın kapasiteye uygun olarak yapılması; otlatmayı kolaylaştırıcı tesislerin kurulması ve meraya olan aşırı baskının ortadan kaldırılması sağlanmıştır? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.