ESNAF DA ŞAŞIRDI!

ESNAF DA ŞAŞIRDI!

Gaziantep Caddesi Pazar sokakta faaliyet gösteren esnaflar bugün büyük şaşkınlık yaşadı.Zabıta esnaflara tebligat bıraktı,25 kasıma kadar dükkanlarının önündeki masalarını kaldırmazlarsa ceza yiteceklerini söyledi,esnaflar ise zor durumda olduklarını söylerken işlerinin azalacağı yönünde tedirgin.

Gaziantep caddesinde yıllardır faaliyet gösteren lokanta,kahvehane ve çay ocağı esnaflarını zabıta bugün ziyaret etti. Ancak bu ziyaret farklı bir ziyaretti. Esnafların dükkan önündeki masalarının kaldırılması istendi,kaldırmazlarsa ceza yiyeceklerine dair tebligatlar bırakıldı ve gidildi.


ESNAF DA ŞAŞIRDI! paylaşan: duzcetv

Tebligatta, ?Kaldırımlar 5326 sayılı kabahatler kanununa göre yayaların kullanımına tahsisli alan olup işgal edilmesi yasaktır.Bu nedenle işyerinizin önünde bulunan masa ve sandalyeleri 25 kasım 2014 tarihine kadar kaldırmanız gerekmektedir.Aksi takdirde 5326 sayılı kabahatler kanunun 38. maddesi gereği hakkınızda yasal işlem yapılacaktır.?yazıyordu.

Tebligatı alan esnaflar şaşkın durumda.Bu uygulamanın işlerini kötü yönde etkileyeceğini düşünen esnaflar, mağdur olacaklarını söylerken, masaları kaldırmaları halinde işlerinin hepten azalacağını ifade ettiler.

Sokak esnaflarından Fikret Yılandil, Esnaf?esnafın durumu zaten  ortada sigara yasağı geldikten sonrada vatandaşlar dışarıda yemek istiyor. Önümüz kış yazın ve ne yapacağız bilmiyoruz. Esnaf bu konuda zararlı çıkacak. Bizimle konuşmadılar tebligat bıraktılar 25 kasıma kadar masaları kaldırmamızı istediler. Esnaf olarak biz şuanda zor durumdayız kış sezonu uyulur belki de yazın ne yapacağız bilmiyorum. Esnaf bu durumdan mağdur olacak.? Derken,

İsmail Karaman ise, ?Önceden dağıttılar geri aldılar şimdi bir daha dağıttılar.neyin ne olduğunu bilmiyoruz.Bizi de etkiler herkesi etkiler.4 adam çalıştırıyorsam 2 adama düşürürüm.Bişe söylemediler bırakıp gittiler.? Şeklinde konuştu.

Bir başka Esnaf? bize gerekçe olarak yayaların geçişini engelliyormuşuz. Herkes ekmek peşinde buradan ambulans geçmiyor itfaiye geçmiyor. Biz AK Partiliyiz ama bu belediyeci neden böyle yapıyor biz anlayamadık. Bu masaları kaldırırsak müşterilerde düşüş yaşarız. 20 lira kazanıyorsak 5 lira kazanacağız. Biz bu uygulamaya karşıyız? dedi.

Gülhan Akçabat ise,? masaların dışarıdan kaldırılması isendi gerekçe gösterilmedi. Biz o masalarda oturduğumuz insanlardan para kazanıyoruz. Mekanlarımızın içi zaten dar. Bugün sahil kenarlarında bile masalar hep dışarıdalar. Biz vatandaşa bu hizmeti veremediğimiz zaman vatandaşı memnun edemeyiz. Buda bizim işlerimizi kötü etkileyecek? diyerek tedirginliğini dile getirdi.

Yıllardır masalarını dışarı koyarak müşterilerine hizmet veren Gaziantep Caddesi esnafı şimdi ne yapacağını kara kara düşünürken, bu karardan vazgeçilebileceği umudunu da taşıyor.Esnaf,alıştığı düzenin devam etmesini, belediyenin işlerine darbe vurmamasını bekliyor.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.