KOMİSYON İTİRAZLARI DEĞERLENDİRDİ

KOMİSYON İTİRAZLARI DEĞERLENDİRDİ

Düzce?de eğitimde kaos devam ederken okul müdürü atamaları ile ilgili olarak da tepkiler dinmiyor. Bu tepkilerin ardından sözlü sınavdan aldıkları düşük  nota itiraz eden 29 adayın puanlarında değişiklik yapılmasının gerekmediği açıklandı.


KOMİSYON İTİRAZLARI DEĞERLENDİRDİ paylaşan: duzcetv

 

29 ADAY BAŞVURMUŞTU

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilme takvimi işliyor. Düzce genelindeki okullarda müdür olabilmek için 393 aday sözlü sınava tabi tutuldu. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sözlü sınav komisyonu oluşturuldu. Sınav sonuçları açıklandı.Sonuçlar adaletsiz olduğu gerekçesi ile eğitim camiasının bir kısmında tepkilere yol açtı.MEB müdürlük mülakat takvimine göre, 30 Ekim - 5 Kasım 2014 tarihleri arasında 70 puan ve altı alan ya da beklediği puanın altında puan alan tüm müdür adayları itiraz etme hakkına sahipti. Mülakatlara itiraz süresi 5 Kasım itibariyle tamamlandı. Mülakatlara itiraz eden müdür adaylarının değerlendirmeleri 7 gün içinde yapıldı.Düzce?de de düşük puan alan 29 aday itirazda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden itiraz sonuçları açıklandı.

DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİRECEK HUSUS YOKMUŞ

Yapılan açıklamada, ?Eğitim Kurumu Müdürlüklerine görevlendirilmek  üzere  yapılan sözlü sınav için itiraz eden öğretmen ve yöneticilerin itirazları kapsamında ?Sözlü Sınav Komisyonlarınca,  yapılan inceleme sonucunda itiraz eden 29 adayın, sözlü sınav puanlarında değişiklik yapılmasını gerektirecek bir hususun bulunmadığı karara bağlanmıştır.Konu ile ilgili komisyon kararları ilgili kişilere ayrıca tebliğ edilecektir.?ifadeleri kullanıldı.

Düzce?de eğitim camiasını karıştıran Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme bu itirazların gölgesinde 13-18 Kasım tarihleri arasında tamamlanacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.