ONLARIN HAKLARINI KİM SAVUNACAK ?

ONLARIN HAKLARINI KİM SAVUNACAK ?

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde, hakları savunulması gereken sadece çocuk işçiler ya da suça itilmiş çocuklar değil.Sabah 6?da okula gidip,akşam 8?de eve gelen çocuklar fabrika işçisinden zor durumdalar. Eğitimde bu kadar çarpıklığın yaşandığı Düzce?de okula giden çocukların haklarını kim savunacak.

Okul çağındaki çocuklar tarlalarda, fabrikalarda çalışıyor, boylarından büyük silahlarla cephede savaştırılıyor.İşte 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde bu çocukların fabrika tarla ya da cephe yerine okula gönderilmesi gerektiği savunuluyor. Ancak Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce?de de eğitim sistemine bakıldığında,sabah gün ağırmadan kalkarak okula giden ve akşam karanlığında eve gelen çocuklar, fabrika ve tarla işçilerinden daha ağır yük altında.

Veliler , ?Kim hangi mantıkla yaptıysa daha gelişme çağında olan çocukların bu öğrenim döneminde devlet dairelerinde mesai bile başlamadan okul yollarına dökülmelerine neden oluyor?derken, garip olan ise bu uygulamanın sadece Düzce şehir merkezinde ikili eğitim yapan okullarda olmasına da anlam veremediklerini söylüyorlar.

Sabahın köründe binlerce çocuğun okul yoluna dökülmesi yerine, bu öğrenciler için derse başlayış saatini bir saat ileriye,çıkış saatini de geriye alınmasını istiyorlar.

MEB?in çocuklara bu çileyi yaşatıyor olması tepkilere neden olurken, derslik sayısının fazlalaştırılması, dışarıdan gelen öğrencilerin alınmaması, bu gelişigüzel uygulamanın ortadan kalkmasını sağlayacağı düşünülüyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.